Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Venezuela van plan om een humanitaire luchtbrug met Gaza op te zetten

Venezuela van plan om een humanitaire luchtbrug met Gaza op te zetten

De Venezolaanse regering heeft op een persmededeling aangekondigd een humanitaire luchtbrug naar Gaza op te zetten. “De Israëli's beletten [de ingang van] het Rode kruis en humanitaire hulp. Zo ver gaat de barbarij.”, verklaarde de Venezolaanse president Hugo Chávez dinsdag.

hc.jpg

Hugo Chávez

In samenwerking met de Arabische en moslimwereld en andere Latijns-Amerikaanse landen, wilt de president “medicijnen, voedsel, water, melk en huisgerief” naar Gaza sturen. Tegelijkertijd veroordeelde het Zuid-Amerikaanse staatshoofd de agressie door Tel-Aviv, met ondertussen meer dan 600 doden, en moedigde de Verenigde Naties aan om eindelijk de goedgekeurde resoluties over Palestina toe te passen.

“Als er [nog] schaamte bestond op deze wereld”, aldus Chávez, zouden de presidenten van Israël en de V.S. (Peres en Bush) voor het Internationaal Gerechtshof van Den Haag moeten verschijnen. Hij verklaarde de Israëlische soldaten als laf te beschouwen, die “een slapend, overwonnen en onschuldig volk bombarderen”. “Welk leed moeten de Palestijnse kinderen ondergaan?”, vroeg Chávez zich af. Aan het volk van Israël vroeg de linkse leider om in opstand te komen tegen [de beslissing van] hun regering en aan de wereld om deze gekheid te stoppen.


Pas binnengekomen: Zopas heeft Venezuela de Israëlische ambassadeur en andere leden van het Israëlisch diplomatisch corps het land uit gezet als protest voor de invasie van Gaza. "Op dit tragisch en verontwaardigd moment, manifesteert het Venezolaans volk zijn solidariteit zonder grenzen met het heldhaftig Palestijns volk", aldus de president.

Israel bombardeert deense

Israel bombardeert deense mobiele hospitaals.

http://www.danchurchaid.org/sider_paa_hjemmesiden/where_we_work/middle_e...

de generaals komen af met een humanitaire corridor....

Hoera voor Venezuela,

Hoera voor Venezuela, eindelijk een land met ballen. Geen slap gepraat zoals in Europa en de VN, maar zeggen waar het op staat. Israel en VS moeten eens beseffen dat ze niet de alleenheerschappij hebben en dat ze ongenaakbaar land en olie kunnen pikken.

Hugo Chávez is anders geen

Hugo Chávez is anders geen lieverdje. Hij heeft zelf talloze doden op zijn geweten.
Simpel gesproken is het gewoon een dictator.

Hoeveel exact?

Hehe.

>Hugo Chávez is anders geen lieverdje. Hij heeft zelf talloze doden op zijn geweten.

Kan je me vertellen hoeveel? En waar? En wie?

> Simpel gesproken is het gewoon een dictator.

Heel simpel gesproken over iemand die al een dozijn verkiezingen op een rij heeft gewonnen, een nieuwe participatieve grondwet via een volksraadpleging heeft laten goedkeuren en elke belangrijke staatsambt afzetbaar heeft gemaakt door een volksreferendum.

Groeten,

C.

Zie

Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_Ch%C3%A1vez
"Onder zijn bewind is het aantal moorden van 4.550 per jaar gestegen naar 13.000 per jaar."

Goed, ik heb mijn mening gebaseerd op iemand die dat land is ontvlucht. Op dat moment zaten de ouders van die persoon nog in dat land. Hij was erg bezorgd voor hun veiligheid.
Waarschijnlijk was ik anders ook een stuk positiever over Chavez geweest.

En het is gewoon een kwestie

En het is gewoon een kwestie van tijd voordat hij onbeperkt kan worden herkozen. Dat is naar mijn mening een typische eigenschap van dictatoriale regimes.

@Martijn: u zegt zelf

@Martijn: u zegt zelf "onbeperkt KAN worden herKOZEN", ik zie niet in wat daar dictatoriaal aan is, niemand wordt verplicht om voor hem te stemmen, het zal er dus vanaf hangen in hoeverre hij nog de steun van het volk geniet (als die limiet op het aantal presidentstermijnen inderdaad wordt opgehoffen.)
Caracas is bij de laatste verkiezingen trouwens bijna volledig in handen gekomen van de oppositie, mede omdat de criminaliteit (terecht) een belangrijke rol speelde in de verkiezingen. Hopelijk zullen de chavisten hier dus ook iets uit leren, er is al wel een nieuwe wet op vuurwapens gekomen maar dat is uiteraard onvoldoende want "Venezuela has more
police per 100,000 inhabitants than countries such as France and Spain" en dus "our problem is not the number of police, but the quality of the police we have." (http://www.mail-archive.com/firearmsregprof@lists.ucla.edu/msg00963.html)

euh

Onder Chavez werd de werkloosheid en de extreme armoede gehalveerd. De criminaliteit kon echter geen halt worden toegeroepen. Maar om nu te zeggen dat Chavez een moordenaar is omdat er meer dodelijke criminaliteit is, lijkt mij toch een stap te ver.

Je kan de toenmalige premier Verhofstadt van veel beschuldigen, maar toch niet dat hij een moordenaar is omdat onder zijn bewind politieagente Kitty Van Nieuwenhuysen werd doodgeschoten.

Vluchten?

> Goed, ik heb mijn mening gebaseerd op iemand die dat land is ontvlucht.

Vreemd genoeg is "vluchten" in Venezuela een vliegtuigticket online met je visa of master kaart boeken, een taxi nemen naar de luchthaven, een drankje nuttigen in de luchthaven-restaurant, wat boeken en kranten kopen daar, langs de douane passeren met een praatje indien de politieagent sociaal is en dan vliegtuig instappen. Je kan elk moment terugkomen door alles in de omgekeerde richting te doen. Veel rijke Venezolanen doet dit maandelijks om te shoppen in Miami...

Criminaliteit is een groot probleem in Latijns-Amerika, en ik vermoed dat de meeste regeringen daar iets aan proberen te doen. Chávez heeft voor een socialere aanpak is een groot probleem ipv zuivere repressie. De resultaten zijn gemengd, maar hoopgevend op vele gebieden. Er is nog veel werk aan de winkel met corruptie en criminaliteit.

eindelijk een ander geluid

ik ben blij met de reactie van Chavez en hem beschuldigen van dictotor slaat nergens op. Amerika steunt dictatoriale regimes als het ze uit komt. En Israel kan alle resoluties aan zijn laars lappen zonder dat een ander land daar iets van zegt. Israel is gewoon een bezetter en dat moet stoppen.
Go Chavez

Ik zeg één ding. Deze keer

Ik zeg één ding. Deze keer kan israel er niet onderuit.
waarom geeft niet iederen toe dat ze zijn gehersenspoeld door alle media. Geloof mij, als er constant pro-Palestina werd gesproken door de media dan was Palestina al erkend en was israel veroordeeld.

En heel Europa en de VS financieren israel en de reden daarvoor is gewoon omdat ze al die joden niet meer terug in europa willen hebben.
Waarom geven ze dat ook niet eerlijk toe.

60 jaar geleden hebben ze alle joden europa uitgezet, ver weg van hier omdat ze die mensen ook niet wilden hebben.

Daarom lieten ze in eerste instantie ook de oorlog lekker lang duren.

En dat doet me weer denken aan 'Joegoslavië'.
En toen hebben de VS en Europa zich ook al laf gedragen.

Omdat het ze gewoon niet BOEIT.!

Mee eens

PUNT! petje af Joanna en Chavez natuurlijk helemaal. Dat noemt men pas een man met ballen!