Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Hugo Chávez wint referendum

Hugo Chávez wint referendum

De Venezolaanse regering heeft de goedkeuring van haar burgers om artikels 160, 162, 174, 192 en 230 van de grondwet aan te passen. Dit laat toe om voor gekozen ambten – inclusief presidentschap – zich onbeperkt kandidaat stellen, ook na twee ambtsperiodes.

Hugo+Chavez.jpg

Foto archief

Met 54,36 % van de stemmen in dit referendum, voelt Chávez zich gesterkt in zijn ambitie om zich opnieuw verkiesbaar te stellen en zo het “socialisme van de 21ste eeuw” in Venezuela vorm te geven. “Vandaag wordt beslist over mijn politieke toekomst [...]. Ik vraag aan God dat alles goed loopt en dat de wil van het volk gerespecteerd wordt”, aldus Chávez nadat hij gestemd had.

De oppositie herkende haar nederlaag, maar merkte op dat deze overwinning de regering dichter bij een dictatuur brengt. De president repliceerde dat het de 15de verkiezing is op 10 jaar “Chávez”.

Feest

Chavez haalde al 15 keer een mandaat op waar de leiders van de grote zelfverklaarde democratiën uit het westen een punt aan kunnen zuigen.

En dat dan vooral door

En dat dan vooral door kritische media het zwijgen op te leggen en politieke tegenstanders te intimideren en criminaliseren. Inderdaad, een ware democraat!

Media

Frankie,
Als je wil weten welke rol die zogenaamde kritische media ( gefinancierd door de grote bedrijventycoons die voor Chavez de macht hadden) spelen, moet je eens kijken naar "the revolution will not be televised", een documentaire over de militaire staatsgreep tegen Hugo Chavez in 2002.
Deze staatsgreep was een toonbeeld van het "intimideren en criminaliseren" van de politieke tegenstander, uitgevoerd door de oppositie, tegen Chavez.

Media

Helemaal eens met Frankie.
Trouwens die zogenaamde kritische media werden in het verleden voorzien van ideeen door de CIA. Diezelfde CIA hielp zo'n beetje alle Zuid Amerikaanse dictators in het zadel en mag wat mij betreft betiteld worden als Criminele Organisatie!

Bekijk The revolution Will Not Be Televised:
http://video.google.com/videoplay?docid=5832390545689805144