Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Gianni

Gianni's blog

Amen brother

Dit is voer voor de muziekliefhebber.
Deze documentaire gaat over de amen break (drumbeat of breakbeat), die dateert van 1969 en is miljoenen keren gerecycleerd of gesampled. De amen break heeft in grote mate het begin van hip-hop beïnvloed en is bijna volledig verantwoordelijk voor het ontstaan van genres als jungle en drum & bass.

Dit is niet enkel voer voor de muziekliefhebber.
Een break die onnoemelijke keren gebruikt wordt is wel bijzonder maar niet wereldschokkend. Luister verder naar de reportage en krijg inzicht op de problematiek van digitaal samplen en auteursrechten... (creative commons als alternatief)

Lees meer / 0 comment(s)

Steun Magasin 4!

Eén van brussels laatste alternatieve concertzalen dreigt te sluiten.
Magasin 4 is ontstaan in 1994 en koos er resoluut voor om alternatieve muziek te programmeren. Méér dan 3000 groepen hebben de voorbije jaren opgetreden in Magasin 4, genre's als hardcore, funk, punk, ska, hip-hop,...
Groepen als 25 ta life, Backyard babies, Babylon Circus, Satanic Surfers, Unsane, Zion Train, Black Dahlia Murder, Airbourne, Charge 69,...

De site van Magasin 4 meldt het volgende:

Sluiting van Magasin 4 eind juni! Steun het recht op culturele diversiteit!

Na 15 jaar werking ziet Magasin 4 zich genoodzaakt zijn deuren te sluiten wegens einde huurcontract.
Ondanks onze voorstellen (aankoop van het gebouw en andere maatregelen), heeft de eigenaar besloten om het gebouw in lofts te veranderen!
De culturele overheden van de Franse Gemeenschap zeggen ons te willen steunen door in de - hopelijk nabije - toekomst een andere plaats ter onzer beschikking te stellen.
We zullen jullie op de hoogte houden over het verdere verloop van de situatie en nodigen jullie uit om ons te steunen door het ondertekenen van de petitie

teken de petitie:
http://www.lapetition.be/en-ligne/soutien-au-magasin4-la-salle-de-concer...

Lees meer / 0 comment(s)

The rich and the famous at eccentric

Vandaag is de eccentric beurs voorbij. Eccentric beurs? 'the luxury lifestyle event of the year' Vaak kom je ze niet tegen die supperrijken, en om deze beurs te mogen betreden mag je ook diep in je zak tasten.Het casino in Knokke was even 'the place to be' voor mensen met een stevig kapitaal.

Kapitaal om binnen te mogen en liefst ook nog een aankoop te doen. En niet zomaar een koopje, neen, supperrijken willen het beste. Of anders gezegd, zij wensen het duurste. Daar zorgt de beurs dan voor. Je kan er terrecht voor de duurste champagne, de duurste vulpen, de duurste boot, etcetera Of wilt u misschien een eiland kopen? Geen enkel probleem, op dit eenmalig evenement krijgen de mensen die het beste van het leven gewoon zijn hun zin. Eccentric is georganiseerd door Norbert De Mey van Unit7.

'De filosofie van de organisatie Unit7 is dat exclusiviteit, klasse en sfeer een must zijn in het dagelijkse leven.'
Een bijzonder nastrevenswaardige filosofie... of zijn er misschien betere doeleinden voor persoonlijke fortuinen?
Het is iedereen zijn goed recht te doen wat hij of zij wil met zijn of haar centen, het is evengoed mijn recht om mijn ongenoegen te uiten over hoe bepaalde mensen decadentie tentoon spreiden.

Terwijl de working poor oprukken, werkende mensen zich zorgen maken om het 'koopkrachtprobleem', de bonnenman ludieke acties doet en er mensen op straat leven, doen de superrijken wat ze best kunnen; demonstreren. Ik kan me best voorstellen dat dit soort evenementen een doorn in het oog kan zijn van hard werkende mensen. Vorig jaar vond er nog een kleine demonstratie plaats, dit jaar echter niet. Vreemd genoeg vind de publieke omroep dit wel interresant voer voor de kijker en andere zaken dan weer niet...

'Het is pure emotie en bekoring voor en van al wat mooi, overweldigend, lekker, attractief en verleidelijk is.Het is een inspirerende ontdekkingstocht waar, binnen de wereld van luxe, alle zintuigen geprikkeld worden door prachtige juwelen & uurwerken, parfums, wagens, fijne gastronomie & culinaire verwennerijen, stijlvol interieurdesign, geraffineerde hotels, prestigieuze wijnen & champagnes, modeshows, elegante avondshows, ... Kortom, voor hen die houden van het leven ...'

Of hoe gewone mensen genoegen kunnen nemen met een frisse pint op een gezellig terrasje...

Lees meer / 0 comment(s)

Simple Curiosity -fototentoonstelling

"Nieuwsgierigheid heeft in het dagelijkse leven positieve en negatieve kanten. Wanneer een kind niet nieuwsgierig zou zijn, zou het opgroeien in onverschilligheid. Maar waar nieuwsgierigheid ongewenst gluren wordt, kan het ook als een negatieve eigenschap beschouwd worden."

kids.JPG

"Voor een kunstenaar is nieuwsgierigheid alvast de sleutel tot creativiteit. We hebben nieuwsgierigheid nodig, om onze mentale grenzen te verleggen. Onze verbeelding wordt aangewakkerd. Gevormde percepties kunnen verder worden onderzocht."

gluurder.JPG

Ik bereikte mijn bestemming na lang zoeken en nam er enkele foto's. Het was interresant om te zien hoe de fotografen het fenomeen 'nieuwsgierigheid' poogden vast te leggen.

Terwijl sommige fotografen hun subject als nieuwsgierig willen tonen, zijn er andere fotografen die zelf de nieuwsgierigheid voorstellen.

Ik had meer verwacht, de kleinschaligheid en soms wat voorspelbaarheid van de foto's maakten het geen volledig geslaagde expositie.

jumpkid.JPG
hoorndude.JPG

BijlageGrootte
gluren.JPG163.48 KB
kids.JPG76.82 KB
jumpkid.JPG102.78 KB
hoorndude.JPG69.41 KB
gluren.JPG197.91 KB
gluren.JPG197.91 KB
glurend.JPG199.17 KB
glurend.JPG199.17 KB
glurend.JPG69.98 KB
gluurder.JPG70.51 KB

Lees meer / 0 comment(s)