Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

The rich and the famous at eccentric

The rich and the famous at eccentric

Vandaag is de eccentric beurs voorbij. Eccentric beurs? 'the luxury lifestyle event of the year' Vaak kom je ze niet tegen die supperrijken, en om deze beurs te mogen betreden mag je ook diep in je zak tasten.Het casino in Knokke was even 'the place to be' voor mensen met een stevig kapitaal.

Kapitaal om binnen te mogen en liefst ook nog een aankoop te doen. En niet zomaar een koopje, neen, supperrijken willen het beste. Of anders gezegd, zij wensen het duurste. Daar zorgt de beurs dan voor. Je kan er terrecht voor de duurste champagne, de duurste vulpen, de duurste boot, etcetera Of wilt u misschien een eiland kopen? Geen enkel probleem, op dit eenmalig evenement krijgen de mensen die het beste van het leven gewoon zijn hun zin. Eccentric is georganiseerd door Norbert De Mey van Unit7.

'De filosofie van de organisatie Unit7 is dat exclusiviteit, klasse en sfeer een must zijn in het dagelijkse leven.'
Een bijzonder nastrevenswaardige filosofie... of zijn er misschien betere doeleinden voor persoonlijke fortuinen?
Het is iedereen zijn goed recht te doen wat hij of zij wil met zijn of haar centen, het is evengoed mijn recht om mijn ongenoegen te uiten over hoe bepaalde mensen decadentie tentoon spreiden.

Terwijl de working poor oprukken, werkende mensen zich zorgen maken om het 'koopkrachtprobleem', de bonnenman ludieke acties doet en er mensen op straat leven, doen de superrijken wat ze best kunnen; demonstreren. Ik kan me best voorstellen dat dit soort evenementen een doorn in het oog kan zijn van hard werkende mensen. Vorig jaar vond er nog een kleine demonstratie plaats, dit jaar echter niet. Vreemd genoeg vind de publieke omroep dit wel interresant voer voor de kijker en andere zaken dan weer niet...

'Het is pure emotie en bekoring voor en van al wat mooi, overweldigend, lekker, attractief en verleidelijk is.Het is een inspirerende ontdekkingstocht waar, binnen de wereld van luxe, alle zintuigen geprikkeld worden door prachtige juwelen & uurwerken, parfums, wagens, fijne gastronomie & culinaire verwennerijen, stijlvol interieurdesign, geraffineerde hotels, prestigieuze wijnen & champagnes, modeshows, elegante avondshows, ... Kortom, voor hen die houden van het leven ...'

Of hoe gewone mensen genoegen kunnen nemen met een frisse pint op een gezellig terrasje...

Gianni

Gepost door Gianni
05.05.2008

Tags