Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Bezetters Turtelb'Home op straat gezet

Bezetters Turtelb'Home op straat gezet

Turtelb'Home, het pand op de Elsense Steenweg dat bezet werd door 500 mensen zonder papieren, werd vandaag ontruimd. De bezetters weigeren op straat te moeten leven en blijven zich organiseren. De ontruiming verliep naar verluid niet zonder slag of stoot.

12.JPG

De Elsense Steenweg werd afgezet ter hoogte van het pand. Dit om te voorkomen dat mensen zonder papieren, sympathisanten of mensen van de pers voor de voeten van de aanwezige politiemacht zouden lopen.

1.JPG
3.JPG

Mensen die toch door wilden werden gevraagd hun identiteitsbewijs te tonen...

2.JPG

Dit gezinnetje herrinert u zich misschien nog van de vorige reportages. Ook zij vrezen de winter door te moeten brengen zonder een dak over het hoofd.

6.JPG

De manifestanten wilden uitdrukkelijk pacifistisch hun ongenoegen over de ontruiming uiten. Ze riepen om de vrijlating van hun kameraden die zich nog in het pand bevonden.

7.JPG
4.JPG
5.JPG
11.JPG
8.JPG

Deze bezetter getuigde voor de mensen en toonde de bewijzen van zijn slagen en verwondingen.

9.JPG

De laatste bezetters werden één voor één langs de achterkant van het pand vrijgelaten tot groot jolijt van alle sympathisanten.

Videoreportage volgt later.

info

Straffe beelden, Gianni.

Misschien nog melden dat de mensen zonder papieren daarna geprobeerd hebben een ruimte te krijgen in de hogeschool Insas in Elsene. De bezetters beweren al een nieuwe plaats gevonden te hebben.

knappe foto's

Knappe foto's.
Soms mag dat eens gezegd worden hé

Antwoord

Christophe,
naar verluid wilden ze inderdaad eerst de hogeschool bezetten maar nu verneem ik dat ze in de sportzaal van de ulb zouden vertoeven.

Han en Christophe;
merci, stagairs appreciëren feedback.

Niet allemaal dakloos, wel radeloos!

Hoezeer ik ook een voorvechter ben voor de rechten van sans-papiers op een menswaardig bestaan, ik vind dat we naar waarheid moeten vermelden dat een aantal van deze bezetters geen daklozen zijn, maar meedoen aan deze actie omdat ze hopen op die manier papieren te kunnen krijgen, zoals ze zagen bij eerdere hongerstakingen.