Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Simple Curiosity -fototentoonstelling

Simple Curiosity -fototentoonstelling

"Nieuwsgierigheid heeft in het dagelijkse leven positieve en negatieve kanten. Wanneer een kind niet nieuwsgierig zou zijn, zou het opgroeien in onverschilligheid. Maar waar nieuwsgierigheid ongewenst gluren wordt, kan het ook als een negatieve eigenschap beschouwd worden."

kids.JPG

"Voor een kunstenaar is nieuwsgierigheid alvast de sleutel tot creativiteit. We hebben nieuwsgierigheid nodig, om onze mentale grenzen te verleggen. Onze verbeelding wordt aangewakkerd. Gevormde percepties kunnen verder worden onderzocht."

gluurder.JPG

Ik bereikte mijn bestemming na lang zoeken en nam er enkele foto's. Het was interresant om te zien hoe de fotografen het fenomeen 'nieuwsgierigheid' poogden vast te leggen.

Terwijl sommige fotografen hun subject als nieuwsgierig willen tonen, zijn er andere fotografen die zelf de nieuwsgierigheid voorstellen.

Ik had meer verwacht, de kleinschaligheid en soms wat voorspelbaarheid van de foto's maakten het geen volledig geslaagde expositie.

jumpkid.JPG
hoorndude.JPG

Gianni

Gepost door Gianni
29.04.2008

Tags