Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

SaraHelena

SaraHelena's blog

Stage bij Indymedia een aanrader?

Ik volgde bijna acht weken stage bij Indymedia.be in het kader van mijn opleiding journalistiek aan de Erasmus hogeschool in Brussel. Hoe het was en wat ik ervan vind...?

Ben je enthousiast en kan je moeilijk stilzitten? Wil je wel iets doen met je journalistieke opleiding, maar weet je nog niet goed voor welk soort medium?
Durf je kritisch te zijn? Stel je de maatschappij soms in vraag? Ben je niet bang om je mening op tafel te gooien? Wil je absoluut geen nine-to-five job? Het nieuws uit sociale bewegingen boeit je en je weigert om rond te lopen met het etiket “stagiair”? Dan heb ik de perfecte stageplaats voor jou gevonden: Indymedia!

Oh, je wilt liever niet bij een bende “geitenwollensokken” terechtkomen? Goed nieuws, dat valt allemaal goed mee! Want ook mensen met “afwijkende gedachten en rare kronkels” zijn welkom! Het motto “hoe zotter, hoe beter” is hier zeker op zijn plaats.

Als je kiest voor een stage bij Indymedia ga je een bijzonder boeiende periode tegemoet. Je komt terecht bij een enthousiaste redactie die er de volle honderd procent voor gaat!

Nog steeds niet overtuigd? Ik heb nog beter nieuws! Als stagiaire vul je voor een groot deel zelf je stage in. Heb je zin om eens reportage te maken over een sociaal fenomeen ? Ga je gang! Of wil je liever de persconferentie van het ABVV onveilig maken met je kritische vragen? Geen probleem! … Oh je wilt liever een interview doen met iemand van de 11.11.11 ? Wacht, ik zal even een dictafoon gaan halen!

Alles wat een journalist kan doen in zijn volledige carrière, mag jij doen tijdens je stageperiode. Geloof je me niet? Wat dacht je van: researchen, filmen, monteren, interviewen, persconferenties bijwonen, artikels schrijven, … . Klinkt mooi, niet?

En zeg eens, hoeveel keer krijg je de kans om alles eens uit te proberen?

Indymedia een aanrader als stageplaats, absoluut! Ben je overtuigd? Niet twijfelen, ga er gewoon voor. Bij Indymedia wachten ze op jou!

Lees meer / 1 comment(s)