Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Wereldwijd protest tegen de oorlog in Irak

Wereldwijd protest tegen de oorlog in Irak

Over de hele wereld werd het begin van de oorlog in Irak herdacht. In Latijns-Amerika, Midden-Oosten, Europa, Australië, Oost-Azië en de Verenigde Staten kwamen mensen op straat om te protesteren tegen de oorlog die nu al vijf jaar aansleept.

In Londen kwamen zo'n 40.000 mensen op straat om te protesteren.

indymediaukindymediaorguk.jpg

(foto: Indymedia UK)

indymediaukindymediaorguk2.jpg

(foto: Indymedia UK)

De Spanjaarden kwamen ook massaal op straat in Madrid

quierescalllarte.jpg

(foto: http://quierescallarte.ourproject.org/article.php3?id_article=178&id_doc...)

In de Verenigde Staten waren er heel wat lokale acties. In Hollywood kwamen er 10.000 mensen protesteren tegen de oorlog. Ook op 19 maart komen de Amerikanen op straat om hun ongenoegen te uiten. Vooral studenten drukken hun stempel op de protesten.

2284461704_5325414d11.jpg

(foto: www.answerla.org)

Ook voor heel wat Puerto Ricanen is de maat vol. Er zijn heel wat landgenoten die het Amerikaanse leger vervoegen om te gaan vechten in Irak. Veel van de betogers waren moeders die hun zoon zijn verloren in de oorlog.

indymediapuertorico2.jpg

(foto: Indymedia Puerto Rico)

indymediapuertoricoprindymediaorg.jpg

(foto: Indymedia Puerto Rico)

Daarnaast waren er nog acties in Australië, Canada, Oostenrijk, België, Tsjechië, Denemarken, Finland, Ijsland, Ierland, Italië, Korea, Noorwegen, Polen, Schotland, Turkije en Wales. Voor de betogers duurt de oorlog nu al vijf jaar te lang en moet ze onmiddelijk stoppen.

Later deze week komen Fransen, Finnen, Duitsers, Grieken, Japanners en Pakistanis op straat om te protesteren tegen de oorlog.