Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Koop geen vruchten van de bezetting

[Fotoreportage] Koop geen vruchten van de bezetting

29 november is de dag voor internationale solidariteit met het Palestijnse volk. Tientallen Palestijnse organisaties, boerenbewegingen, vakbonden,... roepen op tot een BDS-campagne: Boycot, Divestment en Sanctions.

Boycotactie Israël 28-11-2007 003.JPG

Actievoerders van GAPP ijveren voor een vrij en leefbaar Palestina. Ze vragen consumenten om geen Israëlische producten te kopen en de BDS-petitie te tekenen. Ook warenhuizen moeten hun verantwoordelijkheid nemen. BDS = Fair Trade!

Westerse regeringen weigeren om de Israëlische bezetting een halt toe te roepen. Zij laten toe dat er een muur, Apartheidswegen en joodse nederzettingen worden gebouwd op Palestijnse grond, dat Palestina economisch wordt gewurgd. Het Palestijnse grondgebied geraakt versnipperd in bantoestans, met controleposten, militaire invasies, vernielingen van infrastructuur, enz. Daarom moeten we onze verantwoordelijkheid nemen als burger en onze macht tonen als consument. Op verschillende plaatsen in België wordt er actie gevoerd. Met het Gents Actieplatform Palestina (GAPP) sluiten we ons aan bij deze BDS-campagne. Het procédé is simpel. Laat Israëlische producten in de winkelrekken liggen, spreek de verantwoordelijken van Delhaize, Colruyt, Carrefour,... aan. Geen Israëlische producten in onze rekken zolang Israël het internationaal recht met de voeten treedt!

Boycotactie Israël 28-11-2007 005.JPG
Boycotactie Israël 28-11-2007 009.JPG
Boycotactie Israël 28-11-2007 011.JPG

Veel Israëlische landbouwproducten worden geteeld door joodse kolonisten op Palestijnse grond in de Westelijke Jordaanoever of in de bezette Syrische Golan (bv. Israëlische wijn)

x-IMG_2109_2.jpg

De Palestijnse economie is volledig afhankelijk van Israël dat de buitengrenzen controleert. De Gaza staat onder een economisch embargo waardoor de werkloosheid en de armoede onder de Palestijnen extreem is toegenomen. Israëlische blokkades en afsluitingen tasten de kwaliteit van de Palestijnse producten aan. Er rust m.a.w. een Israëlische boycot op een belangrijk deel van de Palestijnse economie.

x-IMG_2130.jpg

Ja kan je steun toezeggen door de petitie te tekenen van de BDS-campagne van een aantal organisaties waaronder het Vlaams Palestina Komitee.

x-x20071128 boycot israel.jpg

Dus: Koop geen vruchten van de bezetting. Boycot de Israëlische Apartheid tot zolang het internationaal recht met de voeten wordt getreden.