Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Derde poging om cannabiszaadje te planten mislukt

[Foto's] Derde poging om cannabiszaadje te planten mislukt

Vanmiddag om half vier trachtte Phillippe De Craene voor de derde maal (en tweede keer op 2 dagen tijd) een cannabiszaadje te planten. Tevergeefs. Hij werd opnieuw gearresteerd.

PICT0103.JPG

Pers - massaal aanwezig -, politie - stuk of tien mannen- en geen enkele minderjarige of zelfs meerderjarig behalve Koen Calliauw aanwezig voor deze derde poging achter gesloten... 'doek'. Dat waren de visuele ingredienten op de 'Konijnenweide' in Antwerpen, een paar honderden meter verder van het Nieuw Justitiepaleis.

Alleen Philippe De Craene trachtte een cannabiszaadje planten. Toen greep de politie in.
Alles verliep zonder geweld te gebruiken (niet dus, zoals op de Vrijdagsmarkt zaterdag) en ook zonder handboeien. (Tussen volwassene mensen dus).

Fotoverslag hieronder.

'Trekt uw Plant' voorzitter, Philippe De Craene:
"Vandaag testen we de rechtsstaat in Belgie. Ik zal een cannabiszaadje planten en dat na afloop mee naar huis nemen. Uit dit zaadje zal een plant groeien die ik, volgens een ministeriele richtlijn van 25 januari 2005, in mijn bezit mag hebben. Deze richtlijn stelt dat het bezit van max. 3 gram cannabis of 1 plant door een volwassene, zonder dat er sprake is van verzwarende omstandigheden, enkel wordt bestraft met een vereenvoudigd proces-verbaal. Een VPV leidt niet tot vervolging. De cannabis mag ook niet in beslag worden genomen als de betrokkene daar geen afstand van doet. Zowel het planten van het zaad als het grootbrengen van de plant zal gebeuren op een plaats waar geen sprake is van verzwarende omstandigheden of ordeverstoring. Zo zullen minderjarigen geen toegang hebben tot deze plaats. Ik ben benieuwd hoe de overheid dit keer zal reageren.Zal het gezond verstand zegevieren en zal men accepteren dat de teelt voor persoonlijk gebruik een manier is waarmee meerderjarige cannabisconsumenten, onder wie velen vanwege medische redenen,van cannabis kunnen genieten zonder dat sprake hoeft te zijn van criminaliteit en overlast?

Of zal men wederom ingrijpen, de betrokken persoon oppakken, zijn huis doorzoeken, zijn computer en mobiele telefoon afluisteren, etc?
Dan zal blijken dat 8 jaar van onderzoek, debat en besluitvormming een maat voor niets is geweest, en de ministeriele richtlijn van januari 2005 naar de prullenbak verwezen kan worden. De overheid zou op die manier laten blijken dat zij zelf de rechtsonzekerheid en rechtsongelijkheid in Belgie bevordert."

Ondertussen weten we al wat deze namiddag gebeurde...
Meer op:
www.trektuwplant.be

PICT0022.JPG
PICT0034.JPG
PICT0043.JPG
PICT0046.JPG
PICT0048.JPG
PICT0049.JPG
PICT0051.JPG
PICT0052.JPG
PICT0054.JPG
PICT0063.JPG
PICT0065.JPG
PICT0067.JPG
PICT0079.JPG
PICT0082.JPG