Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Meer dan 100 activisten bezetten klimaatkamplokatie

Meer dan 100 activisten bezetten klimaatkamplokatie

Afgelopen nacht hebben meer dan 100 klimaatactivisten hun kamp opgebouwd in de Antwerpse haven. Midden in de nacht heeft deze groep een terrein bezet en de basisvoorzieningen van het kamp opgebouwd. Komende week zal hier het eerste Belgisch-Nederlandse KlimaatKamp plaatsvinden. Tijdens dit kamp zal er actie gevoerd worden tegen veroorzakers van de klimaatcrisis, maar ook zijn er verschillende debatten, workshops en optredens op het kampterrein. Het kamp begint officieel maandag pas en er worden enkele honderden mensen verwacht.

klim1.jpg

De energie- en transportsector zijn de grootste veroorzakers van de klimaatcrisis. Beide sectoren zijn oververtegenwoordigd in de Antwerpse haven. "De noodzaak tot radicale klimaatactie is nu urgenter dan ooit. Het water staat ons tot aan de lippen" vertelt woordvoerder Rutger van den Dool. "We hebben nog maximaal 5 tot 7 jaar om de uitstoot van CO2 fors terug te dringen. Anders is het te laat."

Deze zomer zijn er door geheel Europa klimaatkampen. Tegelijk met het Nederlands-Belgische kamp, is er ook in Schotland en Frankrijk een klimaatkamp. Deze maand zijn er verder ook kampen in Ierland, Wales, Oekraïne, UK en Australië. Ook waren er eerder dit jaar al klimaatkampen in Denemarken en Zwitserland. Komende december is er een grote Klimaatconferentie in Kopenhagen. Alle klimaatkampen zullen de mobilisatie naar deze conferentie centraal stellen in hun programma.

Het Klimaatkamp duurt tot zondag 9 augustus. Iedereen die de klimaatcrisis een halt wil toeroepen, is van harte welkom. Ook is er een kinderprogramma zijn, zodat het voor gezinnen ook mogelijk is om te komen. Op zondag 9 augustus sluit het klimaatkamp af met een massale geweldloze bezettingsactie bij een van de grote veroorzakers van de klimaatcrisis.

=======

De tekst hierboven is het zojuist verstuurde persbericht. Alles gaat goed, maar we kunnen altijd meer mensen gebruiken! Zie onderstaand kaartje voor de locatie.

Neem een tentje, slaapzak, matje en dergelijke mee. Eten wordt verzorgd door Rampenplan!

Tevens is er een publiek informatienummer opengesteld voor vragen. Vanuit België kan gebeld worden naar: 0485-916863. Internationaal (vanuit NL dus ook) wordt het dan 0032 485-916863.

Vanwege een beperkte internetverbinding in het kamp, willen we alle 'thuisblijvers' vragen om te helpen met het verspreiden van nieuwsberichten. Zit je op een emaillijst of ken je een website waar deze berichten op zouden kunnen, kopieer het hier en zet het op de website of emaillijst. Alvast bedankt!

Ook zou het fijn zijn als mensen soms berichten willen vertalen in o.a. Engels. Ook hiervoor alvast bedankt!

Website: http://www.klimaatactiekamp.org

klim2.jpg
klim3.jpg
klim4.jpg
klim5.jpg
klim6.jpg