Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Roeland

Roeland's blog

De Standaard vergist zich even van verbod

Na het lezen van het bericht over Soa (ipv SPa) in de regering, http://www.indymedia.be/fr/node/35004 , vond ik daarnet een fout op de hoofdpagina van De Standaard. Het ging over mijnheer Vankrunkelsven. Zijn opinie over wat de Soa (seksueel overdraagbare aandoening) op de regeringsbanken zou kunnen aanrichten is onbekend, ondanks zijn geneeskundige opleiding en politieke ervaring, maar hij heeft er misschien al wat schrik van gekregen. De heer Vankrunkelsven gooit in ieder geval de handdoek in de politieke ring. Waarom precies werd helaas onjuist weergegeven op de site van De Standaard:

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Patrik Vankrunkelsven beëindigt politieke loopbaan

BRUSSEL - Open VLD-senator Patrik Vankrunkelsven stapt uit de nationale politiek.De discussie over het hoofddoekenverbod is de directe aanleiding voor zijn beslissing.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ging senator Vankrunkelsven, die tot de links-liberalen gerekend wordt en zich dikwijls met ethische dossiers bezig hield, nu op zijn geheel eigen manier Karel De Gucht achterna die in 2004 struikelde over het migrantenstemrecht? De Gucht moest toen uiteindelijk toegeven dat de VLD-top een verkeerde inschatting had gemaakt door te denken dat het migrantenstemrecht in het parlement had tegengehouden kunnen worden. Neen, toen bleek dat de auteur of eindredacteur zich vergist had en de enige juiste directe aanleiding het debat over het rookverbod was, werd de inleiding prompt aangepast. Het is trouwens ook logisch dat een arts een gezondheidskwestie als het rookverbod zeer serieus neemt.

Lees meer / 0 comment(s)

The Yes Men fix the world

The Yes Men is een te vrezen duo dat zich op bijeenkomsten, meestal van de grootste bedrijven ter wereld, maar ook van studenten, valselijk voordoet als vertegenwoordigers van de Wereldhandelsorganisatie of als 'één van hen', en wel met de meest overdreven ludieke presentaties daar ooit vertoond. Het provocerende in your face effect, en het prikkelen van de lachspieren zijn daarbij de niet te missen doelen. Daarom hier 'The Yes Men fix the world'-trailer (van hun nieuwste film):

http://www.youtube.com/watch?v=9Uj8x00oJYA

Enkele andere items:

Nep-krant: 'The Afghan and Iraq war are over':
http://www.youtube.com/watch?v=YVuXawk-LNg&feature=related

Reburger: misselijkmakende presentatie over voedselreproductie:
http://www.youtube.com/watch?v=MkTG6sGX-Ic&feature=related

Lees meer / 0 comment(s)

Indymedia-promofilmpje uit de VS

Last van mainstreammedia-symptomen? Neem wat Indymedia-medicijn. http://nl.youtube.com/watch?v=YGaNtROdlLs

Lees meer / 0 comment(s)

Vechten voor vrede?

Dit filmpje 'Killing in the name of...?' was gericht aan de Australische overheid, -vlak voor de verkiezingen - maar geldt voor iedere overheid: willen we meestappen in de oorlogslogica, die bewezen heeft over heel de lijn te falen? Is het de ‘strijd tegen de Taliban’ of de strijd om grondstoffen die zoveel slachtoffers waard is? Geen van beide.

Lees meer / 0 comment(s)

Bush-clowncartoon

test

Door Gadjo Dilo (flickr.com)

BijlageGrootte
bush.jpg33.65 KB

Lees meer / 0 comment(s)