Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nieuwswaarde? No comment!

Nieuwswaarde? No comment!

Die populaire media toch, hare luchtige luchtigheid.

nb0112claudia450.jpg

Alsof het al niet erg genoeg is dat Michael Jackson gestorven is, wordt 'Prrritnie' Spears 28, proficiat, oh baby baby,... Groot nieuws, komt dat zien! Je kan ermee lachen, en de site van de 'lokale gazet' Het Nieuwsblad is bovendien zoals steeds wel erg 'selectief mainstream'. Maar een stuk over de troepenversterking is blijkbaar geen optie tussen de overdonderende hoeveelheid aan advertenties. Of is er ook daar plaats voor -nu ja- informatie? Ja hoor. Zo kan je tegenwoordig voor 1,2 miljoen een riante woning in Kapelle kopen, zo blijkt voor de geïnteresseerden die de reclame willen lezen. En ook voor die dat niet wensen, wegens 'overdonderend'. Al is dat een understatement. Een bank vooruit voor diegene die zonder reclame te vermelden de site van Het Nieuwsblad op een degelijke manier kan samenvatten!

Intussen heeft Obama zonet aangekondigd dat er 30 000 extra manschappen naar Afghanistan worden gestuurd. Maar daar valt dus niet meteen iets over te lezen. Die levensbeslissende info en andere artikels zijn onvindbaar of op de achtergrond verdwenen.

En terwijl staatssecretaris voor Armoedebestrijding Philippe Courard een bezoek bracht aan Gent vanwege problemen met de nachtopvang, zijn er op de site andere zaken te lezen (het fameuse rookverbod komt er dan toch niet, de te betreuren Ramses Chaffy enzovoort... bijvoorbeeld). Dat gebeurt dan naast de foto's én naast of onder een wedstrijd van een sponsor. Toegegeven, mijn artikel heeft helaas ook weinig nieuwswaarde, want infotainment en spelprogramma's zijn alledaagse kost in de pers. Maar de overrompeling door reclame ontbreekt in dit medium waarin dit stukje wordt gepubliceerd, en dat is al heel wat.

Ziehier 'nieuws' dat voor ons uitgekozen is: letter voor letter de twee hoofditems die volgens Het Nieuwsblad in koeienletters mijn schermpje zouden moeten bezetten op de dag dat Obama de troepen versterkt (inclusief tikfoutje).

Claudia is beste hobbykok van Vlaanderen
Claudia Allemeersch (43) is de beste hobbykok van Vlaanderen. Zij kookte zó goed dat topchef Sergio Herman er ‘geil’ van werd.

REAGEER: Is Claudia een terechte winnares?

Ramp vermeden: handen van Isabelle A en Murielle Scherre verwisseld
Grote ramp vermeden gisterenavond, in de concertzaal van muziekcentrum De Bijloke: de handen van twee van de drie laureaten, Murielle Scherre en Isabelle A, bleken verwisseld! Dat merkten de dames toen ze de foto-adruk ervan kregen. Professor Etienne Vermeersch (de derde laureaat) kon aanvankelijk niet geloven wat Murielle vertelde, en controleerde daarom haar handen nog eens extra.