Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Dyno2] Groene stroom, nu of nooit !

[Dyno2] Groene stroom, nu of nooit !

Klimaatopwarming, iedereen heeft erover. Maar het is tijd dat we er ook wat aan doen! Heel wat mensen nemen de fiets, het openbaar vervoer of gaan te voet. De industrie en de regeringen doen hun best om te bewijzen dat ze de juiste visie hebben en investeren in de juiste 'propere' technologie.

Kerncentrales van de vierde generatie, ooit zullen ze er zijn. Maar misschien zijn we tegen die tijd al vier mensengeneraties en vierentwintig generatiepacten verder. Er zijn pogingen om fosiele brandstoffen te vervangen door plantaardige olieën. Want laten we wel wezen, met bio hebben deze weinig te doen.

Oxfam Wereldwinkel Hasselt nam ter gelegenheid van haar 35e verjaardag het klimaatdebat en de mogelijke oplossingen onder de loupe. En net zoals het bewust consumeren van producten van fairtrade - waarbij onze producenten in het zuiden een eerlijk loon krijgen - en producten van duurzame landbouw uit het noorden - waardoor familiale landbouw bij ons opnieuw een eerlijke kans krijgt tegenover de agro-industrie - is groene stroom een gedeelde verantwoordelijkheid van producenten, leveranciers, consumenten en overheid.

Kort samengevat: "klimaatopwarming en de gevolgen voor noord en zuid", "duurzaamheid voor groot en klein", "hoe groen is groene stroom" en "hoe ver kan je gaan met biologische fairtrade". Het zijn vragen waar we als bewuste consumenten en in de vorming- en actiewerkgroep van Oxfam Wereldwinkel Hasselt een antwoord op zoeken.

In het verkiezingsweekend zal Dyno2 weer van de partij zijn in de provinciehoofdstad:
-> vrijdag 8 juni op het Volksfeest tegen de G8, 14u Dusartplein Hasselt.
-> zondag 10 juni bij de start van de fietstocht van de Fietsersbond, 13u30 Kapermolenpark Hasselt.

Dyno_00.JPG

Met belgerinkel naar de Wereldwinkel.

dyno2.jpg

De creativiteit van menselijke trapkracht. JNM Mechelen bouwde enkele jaren geleden, met steun van de Provincie Antwerpen, Dyno2, een volledig CO2-neutrale discobar.

Dyno_verhofstadt_02.JPG

Verhofstadt II stond telkens klaar met mooie beloften. Maar van een echt duurzaamheidsbeleid is weinig in huis gekomen.

Dyno2_01.JPG

Oxfam Wereldwinkel Hasselt vierde op de Dag van de Aarde haar 35ste verjaardag. Bewust gingen we op zoek naar verbanden tussen eerlijke handel en duurzaamheid.

Dyno2_02.JPG
Dyno2_03.JPG
Dyno2_10.JPG
Dyno2_06.JPG

Ook tijdens 'Fiesta Camacho' van de jongeren van Oxfam Wereldwinkel Genk trok Dyno2 heel wat enthousiaste aandacht, al moesten we het muziekgenre aanpassen aan de smaak van de jongeren. Gelukkig hadden ze hun eigen cd's bij.

Dyno2_07.JPG
Dyno2_08.JPG
Dyno2_12.JPG
Dyno2_11.JPG
Dyno_25.JPG

Europarlementslid Frieda Brepoels kwam naar onze actiedag op 12 mei (Wereld Fair Trade Dag).

Dyno_koffie.JPG

Valerie, Schepen van Jeugd en Joos van de Fietsersbond Hasselt tekenen de petitie voor eerlijke koffieprijzen.

Dyno2_25.JPG

Een toekomst met groene stroom.