Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] 1 Mei stoet van de libertairen: "Dag van het Anarchisme" (Gent) - Deel 1

[Foto's] 1 Mei stoet van de libertairen: "Dag van het Anarchisme" (Gent) - Deel 1

GENT -- Donderdag 1 mei 2008. Een wel heel talrijke opkomst voor De Dag van het Anarchisme dat gepaard ging met verschillende activiteiten georganiseerd door verschillende organisaties en individuen.

IMG_4350.jpg

Deze libertaire 1 Mei begon bij een Reclaim The Streets dat van start ging aan 't Zuid en eindigde aan de Vrijdagsmarkt. Meest opvallende delegaties tijdens de Reclaim The Streets waren: de JNM Samba Band: Rhythm Of Resistance, GroenFront! (www.groenfront.be), en Het Anarchistisch Collectief (anarchistische universitaire studenten organisatie), dit alles rijkelijk CNT gekleurd. Het alreeds aanwezige bonte gezelschap van socialisten en lege portemonnees kon bij aankomst van de libertaire optocht met volle teugen genieten van het rijke aanbod aan allerlei standjes. Zo was Kokkerellen (Gentse mobiele axiekeuken: kokkerellenpost@yahoo.com) en De Anarchistische Infotheek (http://anarchie.be/infotheek/) ook van de partij. Na afloop van het socialistisch rock geweld werden er aan de anarchistische zijde nog debatten en uiteenzettingen geopend. Waarna deze 1 Mei weldegelijk met succes werd afgesloten.

Bekijk fotoreportage Deel 2

IMG_4306.jpg
IMG_4366b.jpg
IMG_4373.jpg
IMG_4377.jpg

Kijk maar eens goed,... Jawel! Geen nagels maar !nietjes! zitten in de vlagstokken van die anarchisten! Dus is er geen sprake van stokken met nagels zoals men maar al te graag beweerd(e)

IMG_4383b.jpg
IMG_4387.jpg
IMG_4393.jpg
IMG_4395.jpg
IMG_4401.jpg
IMG_4408.jpg