Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Cartoon] Vlaamse toestanden

[Cartoon] Vlaamse toestanden

Vlaamse toestanden.

Vlaamse-gastvrijheid-Indy.jpg

Hmm

In Kraainem zou de Vlaamse tekst ook onleesbaar zijn. Daar heeft het TAK de Franstalige teksten op wegwijzers overschilderd en hebben Franstaligen de Nederlandstalige teksten met Belgische vlaggetjes(!) overplakt.

Wat willen die laatsten daar eigenlijk mee zeggen? Dat Nederlands geen Belgische taal is?
Zo lijkt het wel wanneer de loketbediende in een Brussels Fortis kantoor mij steeds in het Frans antwoordt wanneer ik haar iets in het Nederlands vraag.

Om maar even te zeggen dat radicalisme aan beide kanten zit.

Ook ik vind het taalexamen in Vilvoorde nogal extreem. Iedereen heeft recht op een huis, ongeacht de taal die hij/zij spreekt.
Maar wanneer ik naar Wallonië verhuis, moet ik niet verwachten dat men mij daar in mijn moedertaal aanspreekt. De meeste Franstaligen die in Vlaanderen komen wonen, verwachten dit echter wel.

Dat heeft niets met gastvrijheid te maken, maar alles met respect ten aanzien van je gastheer.

Afgezaagd

Taaleisen stellen aan nieuwkomers is een sociale maatregel. Enkel arrogante bourgeois storen zich eraan als ook een schare 'ruimdenkende' linksen in Vlaanderen.
De thematiek van de cartoonist begint stilaan afgezaagd te worden.