Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Vredesweek gestart: ook met actie aan Antwerpen Centraal

Vredesweek gestart: ook met actie aan Antwerpen Centraal

De Vredesweek is deze vrijdag gestart. In heel Vlaanderen zijn er acties gepland. Zo was het ook zo aan het station van Antwerpen Centraal.

PICT0227.JPG

Op vrijdag 26 september startte De Vlaamse Vredesweek. In stations over heel Vlaanderen werd aan treinreizigers gevraagd hun vredeswens in een tekstballon te schrijven en zich daarmee te laten fotograferen. VOS (Vlaamse Vredesvereniging) was paraat in het station Antwerpen-Centraal. Dit jaar wil de Vlaamse Vredesweek het maatschappelijke debat op gang trekken rond de wijze waarop media en vrede met elkaar zijn gelinkt. Tijdens de Vredesweek plant Pax Christi in samenwerking met tal van partners allerlei activiteiten, debatten, workshops en acties rond het centrale thema, media en vrede.

Zo werden de voorbijgangers stellingen rond media en conflict voorgelegd, hun antwoorden werden genoteerd, de resultaten werden verzameldnen de resultaten daarvan werden samen met de juiste antwoorden eveneens op de website van de Vlaamse Vredesweek geplaatst.
Zo laten ze zien hoe goed of slecht onze maatschappij door onze media omtrent allerlei conflicten zijn geïnformeerd.

Onder hun in Antwerpen, een Russische journaliste, Natalia Nestevenko. Ook Vredesweeksympathisanten legde vast zoveel mogelijk Vredesboodschappen op foto. Ook te bekijken op hun eigen website.
Meer op:
http://vredesweek.be

PICT0274.JPG
PICT0210.JPG
PICT0224.JPG
PICT0260.JPG
PICT0255.JPG
PICT0251.JPG
PICT0234.JPG
PICT0241.JPG

Russische journaliste Natalia Nestevenko kwam zich informeren over deze actie.

img_DSCF0397_003.jpg
img_DSCF0403_009.jpg
img_DSCF0407_013.jpg
img_DSCF0412_018.jpg
img_DSCF0415_021.jpg

5 laatste foto's:Asmaa Belhagh(VOS vzw)
Anderen:John Moussiaux

debat

Dinsdag 30 september gaat een interessant debat door in het kader van de Vredesweek. Iedereen van harte welkom.

30 september - MO*debat: Media en Conflict

De Vlaamse Vredesweek is een jaarlijkse sensibilisatiecampagne die georganiseerd wordt door een tiental Vlaamse Vredesorganisaties. Elk jaar opnieuw nemen zij een diepe duik in een geladen vredesthema via een hele reeks evenementen, publicaties en politiek lobbywerk. Dit jaar is het onderwerp 'Media en Conflict'. De media bepaalt immers in hoge mate wat de mensen weten over hoe het er in de wereld aan toe gaat. Daardoor kunnen zij de kloof tussen verschillende delen van de samenleving vergroten of verkleinen, een conflict luwen, bestendigen of vergroten.

Rond deze thematiek houden we een debat met Guy Poppe (gewezen VRT-journalist, Afrika-expert en auteur van de MO*paper 'De wereld buiten beeld in de media'), Arnold Karskens (Nederlands onderzoeksjournalist, oorlogsverslaggever en auteur van o.a. 'Geen cent spijt'), Freddy De Pauw (journalist Uitpers, auteur van 'Handelaars in nieuws'), Katrien Vanderschoot (VRT-journaliste gespecialiseerd in Afrika) en Han Soete (Coördinator van Indymedia). Kristof Clerix van MO*magazine is moderator.

Dinsdag 30 september om 20u in het Vredescentrum van provincie en stad Antwerpen, Lombardenvest 23, 2000 Antwerpen. Info: 03.225 10 00, www.vredesweek.be