Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Fascistisch gedachtengoed wederom uit UGent geweerd

[Fotoreportage] Fascistisch gedachtengoed wederom uit UGent geweerd

GENT -- Op dinsdag 7 oktober verenigden alle democratische studenten organisaties zich in een wel heel strijdbaar anti fascistisch blok. Wat op De Standaard site te lezen valt klopt echter niet helemaal...

1.jpg

Omstreeks 18 uur verzamelden de antifascistische krachten zich aan de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UGent. Deze massa groeide uit tot een 400-tal personen. Kort daarna, forceerden zo'n 40 tal fascisten en NSV studenten (?) zich met geweld (lees: lederen handschoenen, mini - al dan niet stalen - knuppels...) een doorgang naar een auditorium op de benedenverdieping van de universiteit. Waar ze dan als reactie op dit fascistisch geweld ingesloten werden door studenten van alle strekkingen. Barricades werden opgetrokken en daarmee was de toon gezet. Lang bleef het rustig tot de in de val gelopen fascistische zijde op een of andere manier het brandalarm kon doen afgaan, waarschijnlijk doormiddel van een sigaret en een rookdetector. Waarop de hulpdiensten ter plaatse een kijkje kwamen nemen. Dat deed de rector van de UGent ook en zag dat het antifascistisch blok overwelmend was. Omstreeks 20 uur arriveerde Filip Dewinter met z'n boyguards samen met nog enkele VB'ers waarop ze het gewelddadig verhaal van eerder die avond blijkbaar nog eens over wilden doen. Ook hier waren lederen handschoenen (zie foto) en kleine wapens van toepassing. De studenten waren echter in de meerderheid dus was er ondanks het NSV geweld en misschien ook wel dankzij het politie optreden met hun befaamde waterkanon geen doorkomen aan.

2.jpg
3.jpg
4.jpg

Gebarricadeerd met plakband en touw. Jawel. Later werden daar nog tafels en of kasten aan toegevoegd, dit zonder breuk bij gevolg van verplaatsing.

5.jpg
6.jpg
7.jpg
9.jpg
9a.jpg
10.jpg

De in de val gelopen fascisten en NSV studenten (?).

11.jpg
14.jpg
15.jpg

De wel besproken lederen handschoenen.

16.jpg

Resultaat van een ontsnappingspoging van de NSV.

17.jpg