Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Wat denken de G20-leiders uit het Zuiden over de top?

Wat denken de G20-leiders uit het Zuiden over de top?

In de kranten kan je wel de reacties van Gordon Brown en Barack Obama lezen. Maar naar reacties van de G20-leiders uit het Zuiden (of Rusland) is het even zoeken. Hieronder toch enkele reacties.

zuidafrika.jpg

Cristina Fernandez, presidente van Argentinië
“Landen die gewoonlijk kost wat kost deregulering verdedigen, erkennen nu dat er een grotere rol voor de overheid moet zijn zo dat deze crisis zich nooit meer herhaalt.”
bron

Lula da Silva, president van Brazilië
“Ik wil de eerste Braziliaanse leider zijn wiens administratie geld leent aan het Internationaal Monetair Fonds. Vinden jullie het niet bijzonder chic dat Brazilië nu geld leent aan het IMF? Mijn hele jeugd lang liep ik in downtown Sao Paulo rond met spandoeken tegen het IMF.”
bron

“Dit is de eerste vergadering waarbij wij niet behandeld werden alsof we er niets van snappen.”
bron

Manmohan Singh, president van India:
“Gezien de goodwill en de gedachtenuitwisseling tussen de leiders die de afgelopen dagen mogelijk waren in Londen, heeft de wereld nu een basis om te beginnen aan een oplossing voor de crisis.”
bron

Dmitry Medvedev, president van Rusland:
“Ik zou wel willen zeggen dat dit een keerpunt is... maar als een verantwoordelijk an kan ik dat niet zeggen. Maar 20 of 25 jaar geleden kon men zich niet eens voorstellen dat landen met zo'n verschillende economieën, zo'n verschillende mentaliteiten en historische tradities rond één tafel konden zitten en het eens konden worden over hoe ze het willen aanpakken, in zo'n moeilijke situatie en dan ook nog eens zo snel.”
bron

Kgalema Motlanthe, president van Zuid-Afrika:
“Ik ben vrij blij met het resultaat. Er is een erkenning dat de ontwikkelingslanden een kans op groei bieden. Er is een engagement om er voor te zorgen dat ontwikkelingslanden geld ontvangen in het bijzonder om te investeren in hun infrastructuur.”
bron