Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Daarkom festival: Vlaams-Marokkaans Lentefeest voor langverwacht Culturenhuis

Daarkom festival: Vlaams-Marokkaans Lentefeest voor langverwacht Culturenhuis

Dit weekend vindt het festival ‘Daarkom de Lente’ plaats in de Beursschouwburg en Bozar. Het wordt de aftrap voor het langverwachte Vlaams-Marokkaanse Culturenhuis Daarkom. Zowel muziek, film, kunst, literatuur en gesprek zullen er de toon zetten voor de werking van het huis zelf, dat eind dit jaar klaar zou moeten zijn.

daarkom_festival.gif

“Het woord Daarkom betekent zoveel als ‘jullie huis’,” vertelt programmaverantwoordelijke Mohamed Ikoubaân. “De befaamde ‘La Gaité’ aan de Wolvengracht is een gebouw met een boeiende geschiedenis op een toplocatie tussen het Muntplein, de Nieuwstraat en de Anspachlaan. Het oorspronkelijke revuetheater dateert uit 1912 en heeft een verleden achter de rug als variététheater, discotheek, platenzaak en kledingwinkel. Bruisen doet het er op straat altijd: koopjesjagers, bedienden, jongeren met Marokkaanse roots, cultuurzoekers, een uitgaanspubliek… de hele bonte Brusselse mix passeert hier de revue. Het gebouw zelf staat nog steeds in de steigers, maar in de Beursschouwburg willen we precies de sfeer scheppen die we binnenkort ook permanent binnenshuis willen bereiken bij Daarkom. Het accent ligt op dialoog en kruisbestuiving, niet op Marokkaanse identiteit, voor zover die zelfs maar zou bestaan.”

Zowel bekende als minder bekende Vlaamse als Marokkaanse artiesten zullen er het beste van zichzelf geven, zoals Berrada, Tom Naegels, Salim Seghers, Dani Klein, Gène Bervoets, Zohra, Imetlaâ, Mostafa, Laïs, Benkerroum en DJ Saif.

Voor meer informatie over het culturenhuis en de vzw Daarkom en voor een volledige programmatie van het festival: bezoek http://www.daarkom.be