Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

De gouden dobbelsteen gaat naar 'Integreer'

De gouden dobbelsteen gaat naar 'Integreer'

Op 7 mei 2009 reikte het Centrum Informatieve Spelen vzw (C.I.S.) ‘De Gouden Dobbelsteen’ uit in ‘Het Wagenhuis’, nabij ‘Het Kasteel Van Horst’ (Sint-Pieters-Rode, Holsbeek). ‘De Gouden Dobbelsteen’ bekroont jaarlijks het beste nieuwe informatief spel of leerspel. Via ‘De Gouden Dobbelsteen’ beloont het C.I.S. iedereen die spelen met een informatieve of educatieve meerwaarde ontwikkelt en plaatst het de methode ‘spel’ als vormingsmiddel in de kijker. Zo toont het C.I.S. aan dat maatschappelijk belangrijke thema’s op een speelse manier besproken kunnen worden.

Meer dan 30 inzendingen werden gewikt en gewogen en uiteindelijk nomineerden de C.I.S.-spelontwikkelaars 5 spelen die in aanmerking kwamen om de eindoverwinning in de wacht te slepen: ‘Mosselspel’ (Charlotte Haentjens en Lies Ledure), ‘Op eigen benen’ (JIP Brakel, JIP Zottegem en JAC Geraardsbergen), ‘Broodje speciaal’ (In Petto Jeugddienst), ‘Integreer’ (de8 en Jeugd & Vrede) en ‘Competentiesprint’ (Formaat Jeugdhuiswerk Vlaanderen).

De uiteindelijke winnaar werd per SMS verkozen door het ruim opgekomen publiek. Hun keuze viel op ‘Integreer’. In een spannende eindsprint klopte ‘Integreer’ het ‘Mosselspel’ van de studentes Charlotte Haentjens en Lies Ledure. ‘De Gouden Dobbelsteen’ én de geldprijs van € 1000 werden, na optredens van ‘Buurman’ en ‘Lenny’, in ontvangst genomen door Sam Mampaey, de spelontwikkelaar van ‘Integreer’.