Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

800 activisten met Klimaattrein naar Kopenhagen

800 activisten met Klimaattrein naar Kopenhagen

BRUSSEL - KOPENHAGEN -- Vrijdagmiddag rond half twaalf vertrok de tweede Klimaattrein van Brussel Zuid naar Kopenhagen. Op de trein zaten een 800-tal activisten van milieu-organisaties, vakbonden, de Noord-Zuidbeweging en een aantal linkse partijen uit België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Engeland en Ierland.

foto0.JPG

De sfeer zat goed op de trein. WWF, Greenpeace, Oxfam, ABVV, ACV, Friends of the Earth,... Elke wagon die je betrad ademde de sfeer uit van de organisatie die er zat. Behangen met vlaggen en spandoeken en ook de activisten waren gekleed in dezelfde kleuren. We zaten in de ABVV-wagon. Ze hadden een 50-tal militanten gemobiliseerd waarvan een meerderheid jongeren. Heel de rit werden er luidruchtig gezongen en gefeest. De sfeer zat er goed in.

Oxfam Radio zond live uit vanuit de trein. Om het uur waren er interviews met vertegenwoordigers van de verschillende organisaties. Het radioprogramma kan herbeluisterd worden via http://www.radioxfam.org/

Om 22h00 kwamen we toe in Padborg de grens van Denemarken. Onze trein werd gestopt en iedereen moest overstappen op een Deense trein. Nog enkele uurtjes te gaan voor we onze bestemming bereiken.

foto1.JPG
foto2.JPG
foto3.JPG
foto4.JPG
foto5.JPG
foto6.JPG
foto7.JPG
foto8.JPG
foto9.JPG
foto10.JPG
foto11.JPG
foto12.JPG
foto13.JPG
foto15.JPG