Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Koen Wauters en Tom Barman: "Getwijfeld over België"

Koen Wauters en Tom Barman: "Getwijfeld over België"

ANTWERPEN -- Geen dEUS-hits als bisnummer om 0110 af te sluiten. Wel een cover van België van de Nederlandse groep Het Goede Doel gezongen door Barman en Wauters en als allerlaatste lied: There will be no next time van The Kids.

"Waar kan ik heen, ik kan niet naar Duitsland
Ik kan niet naar Duitsland, daar zijn ze zo streng"

Zo begint het lied van Het Goede Doel dat Tom Barman en Koen Wauters kozen om 0110 mee af te sluiten. Het is een Nederlandse ode aan België.

"Ik heb getwijfeld over België
Omdat iedereen daar lacht
Ik heb getwijfeld over België
Want dat taaltje is zo zacht
Ik stond zelfs in dubio
Maar ik nam geen enkel risico
Ik heb getwijfeld over Belgie

België, België, België, België"

Nadat alle artiesten nog eens het podium bestormden om er Ludo Mariman te begeleiden bij "There will be no next time", was het laatste woord voor Tom Barman.

"Deze concerten ontstonden uit angst, maar ik heb nooit geweten dat iets uit angst zo mooi kon worden. Laten we hopen dat we met deze stad eindelijk weer eens vooruit kunnen kijken in plaats van achteruit."

Ook de nochtans immer beminnelijke Bart Peeters toonde zich op het einde nog op zijn scherpst. "Onder een ander cultuurbeleid zouden we hier vergast worden... op een optreden van Vanessa Chinitor. Nu hebben we dEUS!."