Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Mexico] Paramilitairen doden Indymedia-reporter

[Mexico] Paramilitairen doden Indymedia-reporter

Vrijdag vielen vijf doden en verschillende gewonden tijdens een aanval van de Mexicaanse federale politie en paramilitairen op barricades nabij het justitiegebouw van Oaxaca, Mexico. Een reporter van Indymedia New York, William Bradley Roland, ook gekend als Brad Will, werd in de buik geschoten en overleed ter plaatse. Oswaldo Ramírez, fotograaf voor Milenio Diario, raakte gewond aan de voet.

39932.jpg

Will 2 dagen geleden - foto Narconews

Brad Will (36) bracht in Oaxaca verslag uit van het voortdurende protest van leraars en arbeiders tegen de overheid van de staat Oaxaca, die gecontroleerd wordt door de Partido Revolucionario Institucional (PRI), de voormalige Mexicaanse regeringspartij. Volgens berichten op Indymedia New York en in La Jornada werd Brad Will vanop 30 à 40 meter neergeschoten bij de barricade bij Santa Lucia. Hij werd geraakt in de maagstreek. De aanval zou zijn uitgevoerd door paramilitairen in burgerkleding, aanhangers van de PRI.

Volgens de laatste berichten stierven vrijdag naast Brad Will nog vijf andere mensen en raakten er 17 anderen gewond nadat politie en paramilitairen in grote getale de stad binnentrokken. De stad was sinds vijf maanden in handen van de protesterende arbeiders. De confrontatie sleepte al maanden aan.

Brad Will werkte al een hele tijd als (video)journalist en activist. Hij bracht verslag uit van landbezettingen in de Verenigde Staten en Brazilië, verzetsacties en opstanden in Argentinië en Ecuador en anti-privatiseringsacties in Bolivia. Hij was een gerespecteerde Indymedia-reporter en actief in de 'global justice'-beweging in de VS.

Vrienden van Brad Will eisen dat het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken er bij de Mexicaanse regering op aandringt om de dood van Will te onderzoeken. Ze vragen daarnaast solidariteit met de Mexicaanse beweging voor sociale rechtvaardigheid, waarover Brad Will berichtte in Oaxaca.

Meer informatie:

"Democratie in de achtertuin van de V.S.?"

"Wanner het volk zich organiseert en een bedreiging vormt voor de controle over het politieke systeem, uitgeoefend door de elite van zakenlieden, landeigenaars en het leger, dan moeten er strenge maatregelen genomen worden.
Met tactische variaties die afhankelijk zijn van de mate van belangrijkheid van de doelgroep.
Tegenover de volkeren die het minste meetellen, die in de derde wereld, zijn vrijwel alle middelen toegestaan."

Noam Cromsky: ”De verdorven Democratie”

Medeleven en veronwaardiging.
We zullen ons niet laten doen, gemakkelijk gezegd van achter mijn computer.
Maar welgemeend en altijd tegenwoordig,

solidair, Leo

Vrienden van Brad will eisen

Vrienden van Brad will eisen dat het Amerikaanse Ministerie van buitenlandse zaken er bij de Mexicaanse regering op aandringt om de dood van Will te onderzoeken.

Ik denk dat we het niet mogen laten om van achter onze computer actie te voeren maar overal druk moeten geven. Laat ons op straat komen. WERELDWIJD EN LIEFST ZO SNEL MOGELIJK!

Computerwoede en...natuurlijk!

Dit kan natuurlijk echt niet.
Zeker doodzwijgen is onmogelijk.
Wat mij betreft neemt Indymedia de zaak op, en zorgt dat het protest tenminste de Wetstraat bereikt.
Brussel is niet veel verder dan mijn eigen computer

Allemaal samen,

Strijdbaar,Leo

vreselijk...

toen ik enkele weken geleden in oaxaca was (met een groep van grassrootsprojects.com), hebben we daar nog met brad gesproken, rondgewandeld.. dit is verschrikkelijk... en bovendien doen de "gewone" media nog altijd alsof er niets aan de hand is in oaxaca! 't is daar een politiestaat, en de bevolking is al 5 maanden in opstand! waar wachten ze op om ons op de hoogte te brengen?? oranje vlaggen??!!

http://indymedia.nl/nl/2006/10/39317.shtml
http://www.indymedia.nl/nl/2006/10/39460.shtml

Voorpaginanieuws

Enkele berichten die toch het voorpaginanieuws halen op de website's van De Morgen en De Standaard.

Sharapova over Henin naar 2de plaats op WTA-ranking
Kim Clijsters trouwt volgende zomer
Warm weer keldert verkoop winterkleding
Partijen moeten spijbelende parlementariërs aanpakken
Staking in vijf depots van NMBS in Henegouwen
Spontane staking bij Coca-Cola in Gent
Vampieren bestaan niet (Ooo als we dit nog niet wisten)

Zonder verdere commentaar!!!

^ goed gezegd.Als het nog

Interessante reacties.
Als het nog niet bekend was: http://www.globalinfo.nl/article/view/1033/1/

nog wat

goed om weten: de vermoorde indymedia journalist was een anarchist: http://www.devrije.nl/archives/00001728.htm ,
de invloed van anarchistische ideeëngoed is trouwens ruim verspreid en werkzaam in Mexico (wie was Zapata, Flores Magón, etc ?), zeker in Oaxaca, zie o.m.:
http://www.nodo50.org/cipo/ourstory.htm