Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Ontslagen bij Het Laatste Nieuws. Groot Beraad bij De Persgroep.

Ontslagen bij Het Laatste Nieuws. Groot Beraad bij De Persgroep.

Tegen eind dit jaar worden opnieuw vier mensen ontslagen bij Het Laatste Nieuws (De Persgroep Publishing - DPP). Vakbonden en de persbond hebben vandaag donderdag een Groot Beraad over de sociale gevolgen van de hergroepering en de integratie van redacties bij de groep.

Vakbonden en journalistenbond gaan vandaag donderdag samen zitten met de directie van De Persgroep Publishing (DPP), de krantengroep van Van Thillo. Het wordt een Groot Beraad over de sociale gevolgen van de nieuwe structuur en van de integratie van diensten en redacties die De Persgroep op het oog heeft.
Dit wordt het eerste omvattend gesprek met vakbonden en de persbond sinds De Persgroep in september aankondigde dat De Morgen als vennootschap ophoudt te bestaan en sinds ze haar intentie aankondigde dat de verschillende redacties en ondersteunende diensten van De Persgroep geïntegreerd worden in een groot centraal geheel.

Ondertussen vallen er al ontslagen bij De Persgroep. En wel bij Het Laatste Nieuws, waar na eerdere ontslagen, tegen eind dit jaar opnieuw vier mensen hun ontslag krijgen. Het gaat om redacteurs van de sport en van de regionale redacties. Ze zouden worden vervangen door redacteurs van andere redacties uit de groep.