Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Gender Equity Index 2007: "Nergens zijn mannen en vrouwen gelijk"

Gender Equity Index 2007: "Nergens zijn mannen en vrouwen gelijk"

'Is een Vrouwendag nog nodig?,' vraagt De Standaard aan haar lezers. Als je naar de Gender Equity Index (GEI) van 2007 kijkt in elk geval wél.

"Overal ter wereld blijft de kloof tussen mannen en vrouwen voortbestaan. De algemene trend is ofwel heel trage vooruitgang ofwel helemaal géén vooruitgang," zegt Karina Batthyány, die het GEI 2007-onderzoek leidde.

De Gender Equity Index (GEI) rangschikt 154 landen volgens hun verwezenlijkingen op het vlak van man-vrouwgelijkheid in economie, openbaar leven en onderwijs.

"Landen hoeven niet rijk te zijn om vrouwen gelijk te behandelen," aldus Karina Batthyány. Dat bewijst Rwanda, dat spectaculair opklom. De Verenigde Staten gingen er sinds 2004 met 7% op achteruit.

België heeft geen reden tot juichen. Ons land staat op de drieëntwintigste plaats, na onder meer Moldavië en de Filippijnen. Koploper is Zweden. Rwanda staat op de derde plaats.

De regio die de afgelopen drie jaar het meest vooruitgang boekte is Latijns-Amerika.

Meer info: www.socialwatch.org

Er is één bepaalde regio

Er is één bepaalde regio die helemaal onderaanbengelt in de rangschikking !

Welke regio zou dat zijn ? Het antwoord weet u wel: systematisch elk moslimland, zelfs het gematigde' Turije

Marc-Antoon

Gepost door Marc-Antoon
09.03.2007

Tags