Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Dag van de Aarde in Antwerpen

[Fotoreportage] Dag van de Aarde in Antwerpen

Antwerpen--Zondag was het in gans vlaanderen "Dag van de Aarde" met als thema dit jaar "biobrandstoffen en duurzame landbouw". De milieubeweging werkt hiervoor samen met de Vlaamse Noord-Zuidbeweging onder de noemer Landbouw 2015.

Wij volgden de Fietstocht door de Antwerpse Haven en de "A van Aarde" in het Ecohuis te Borgerhout.

01_Dag_van_de_Aarde.jpg

"Fiets uit je kot doorheen de Antwerpse haven" werd georganiseerd door Arbeid en Milieu vzw, ism NP Antwerpen Noord, NP Wal en plaatselijke vakbondsafdelingen.
De Fietstocht vertrok aan het gemeenteplein van Kallo en ging langs verschillende natuurprojecten middenin de Antwerpse Haven.

02_Dag_van_de_Aarde.JPG

Nog een laatste blik op het parcours alvorens van start te gaan op deze zonnige zondag.

03_Dag_van_de_Aarde.JPG

Op verschillende punten werd even halt gehouden met een woordje uitleg over de tewerkstelling en de diverse milieuprojecten die ingeplant zijn in de Haven.

04_Dag_van_de_Aarde.JPG

Met "De A van Aarde" had het Ecohuis te Borgerhout verscheidene sprekers te gast. Velt sprak over minimoestuinen in de stad en hoe zelf potverse groenten te kweken. Wervel vertelde ons meer over grootschalige landbouw in het Zuiden, ten behoeve van ons consumenten. En 11.11.11 gaf meer uitleg over de kleine boeren in het Zuiden. JNM ( Jeugdbond voor Natuur en Milieu ) maakte er voor de kinderen een echte doe-dag van.

05_Dag_van_de_Aarde.JPG

De kids amuseerden zich te pletter met een spel waarbij ze vragen moesten oplossen en bij elk goed antwoord kregen ze geld.

06_Dag_van_de_Aarde.jpg

Met dat geld konden ze naar hartelust shoppen in de diverse fictieve winkeltjes. De supermarkt, de Fastfoodketen, de wereldwinkel, de biowinkel, bij de boer of bij de kruidenier.

07_Dag_van_de_Aarde.jpg

De aangekochte waren moeten ook getransporteerd worden.
Met de bus ...

08_Dag_van_de_Aarde.jpg

Of te voet ...

09_Dag_van_de_Aarde.jpg

vervolgens werd er nog duchtig gedebatteerd over het spel.