Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Roze Huis krijgt Antwerpse diversiteitsprijs 2007

[Foto's] Roze Huis krijgt Antwerpse diversiteitsprijs 2007

Donderdag in de ATLAS reikte de stad Antwerpen voor de zesde keer de Diversiteitsprijs uit. Een onafhankelijke jury koos uit vijftien inzendingen Het Roze Huis als winnaar. Het winnende project heet 'Dialooginitiatieven van het Roze Huis en de Antwerpse Regenboogkoepel met de Antwerpse allochtone gemeenschappen-Toledo'.

PICT0191.jpg

Het Toledo-project ging in 2006 van start.Het is het eerste project in Vlaanderen dat op een structurele wijze de dialoog aangaat tussen de holebi-en de allochtone verenigingen.

De juryleden waren:
Marie-Claire Foblets,hoogleraar aan de faculteit sociale wetenschappen en verbonden aan het Centrum voor Intercultuuralisme-en migratie-onderzoek van de KU Leuven
Olivia Rutazibwa,projectmanager bij het Vredecentrum
Michael De Cock,journalist,schrijver en theatermaker.
Deze jury koos voor dit project omdat het sterk is en effectief werkt aan het afbouwen van het wederzijds stigmatiseren.Daaenaast wordt uitgegaan van een zuivere visie.Het vergt trouwens moed om dit thema in deze context bespreekbaar te maken.Bovendien heeft Het Roze Huis op korte tijd een zeer goede reputatie weten op te bouwen door onder andere enkele geslaagde sensibiliseringscampagnes.
Het Roze Huis ontving uit de handen van de schepen voor diversiteit, Monica De Coninck,een geldprijs van 1500 euro ook een originele handgemaakte trofee van Eveline Wouters.
De andere genomineeerde voor dit jaar waren:
De Wondere Pluim:een initiatief ontstaan vanuit de oudervereniging van De Wereldschool.Het is een schrijfproject voor kinderen van 6 tot 12 jaar dat het schrijven en de liefde voor taal wil stimuleren.
Leerlingenbegeleiding Antwerpen(LBA)ondersteunt allochtone en kansarme autochtone leerlingen tijdens hun schoolloopbaan.Concreet bestaat dit onder andere uit het wegwerken van leerachterstand,hulp bij huistaken, advies bij studiekeuze.
Student Focus is een project dat sinds 2002 vrijwilligers aan de Antwerpse universiteit inzet om de instroom,doorstroom en uitstroom van jongeren uit laaggeschoolde immigratie te bevorderen.

Naast de Diversiteitsprijs is er ook een afzonderlijke studentenprijs(750 euro).Met deze prijs lauwert de stad een afstudeerwerk aan een Antwerpse hogeschool of universiteit.Het is een gezamenlijk initiatief van het stadsbestuur en het CeMIS,het Centrum voor Migratie en Interculturele Studies van de Antwerpse universiteit.Dit jaar besloot het CeMIS echter om geen studentenprijs uit te reiken.Het aantal inzendingen was daarvoor te laag.Bovendien voldeden de afstudeerwerken niet aan de vooropgestelde criteria.

Het CeMIS hoopt volgend jaar op meer kandidaten.
Hier volgt een Fotoreportage van deze gebeurtenis in den ATLAS

PICT0121.jpg
PICT0163.jpg
PICT0154.jpg
PICT0140.jpg
PICT0193.jpg
1 mei 07 laatste deel 019.jpg
PICT0185.jpg
1 mei 07 laatste deel 026.jpg
1 mei 07 laatste deel 027.jpg
1 mei 07 laatste deel 029.jpg
1 mei 07 laatste deel 030.jpg
PICT0202.jpg
PICT0210.jpg
1 mei 07 laatste deel 023.jpg