Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Politieraids bij linkse anti-G8 groepen in Duitsland

Politieraids bij linkse anti-G8 groepen in Duitsland

Gisteren viel de Duiste politie binnen bij een 40-tal linkse anti-G8-groeperingen en organisaties die de protesten voorbereiden tegen de G8-top in Duitsland. Er waren invallen in Berlijn, Hamburg en Bremen. Zowel privéwoningen als kantoren en de anti-G8-convergence centra (ontmoetingscentra) werden doorzocht. De politie nam computers en documenten in beslag en ook enkele personen werden meegenomen voor verhoor. De onderzoekers hadden het ook gemunt op de alternatieve webprovider so36.net waar verschillende anti-G8-organisaties hun websites en emaillijsten hosten. Een van de informatiewebsites rond anti-G8-protesten, www.gipfelsoli.org, was hierdoor een ganse dag onbereikbaar.

De politie zou zich voor de invallen beroepen op artikel 129a van de antiterrorismewet, gericht tegen het vormen van terroristische associaties. Maar er is geen percieze aanklacht bekend. In heel Duistland is er acties gevoerd tegen de raids.

Volgens Hanne Jobst van Bethanien office (kunstencentrum) in Berlijn zijn deze invallen niet verwonderlijk. “Het links-radicaal verzet is voor de politie oncontroleerbare proporties aan het aannemen. Men heeft het verzet eerst proberen te verdelen in de media door leugens te verspreiden. Nu probeert men ons te saboteren en te criminaliseren,” aldus Jobst.

Ook Dissent Nederland reageert scherp op de invallen. “Met deze ingrepen wordt een brede protestebeweging gecriminaliseerd en voert de overheid de repressie op tegen iedereen die niet mee wil gaan in het beleid dat door de acht machtigste landen wordt gevoerd.”

Meer info op:

http://www.indymedia.org.uk/en/2007/05/370131.html http://www.de.indymedia.org/index.shtml
http://www.dissent.nl/

Keltoum

Gepost door Keltoum
10.05.2007

Tags