Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Blog / G8

Klimaatflop G8: Westerse media leggen schuld bij arme landen

Het ziet er in L'Aquila niet goed uit voor het klimaat. En wat doen de media? Blaming the victim!

Lees meer / 1 comment(s)

15 agenten veroordeeld voor geweld op G8-top in Genua

Op de nieuwssite van de VRT is het door al dat Leterme-gedoe helemaal in de achtergrond verdwenen, maar hier mag dit bericht vooraan staan:

(Belga)

Lees meer / 2 comment(s)

[Boek] Giles Bolton: Poor Story

Poor Story, het debut van Giles Bolton's, ex-medewerker van DFID (dep. for International Development, UK)

Nog een boek over Afrika en globalisering? Er zijn er al zoveel geschreven? Waarom zou je er nog een boek over lezen? We weten toch al hoe de vork aan de steel zit?

Lees meer / 0 comment(s)

(video) Sarkozy bezopen @ G8

http://www.youtube.com/watch?v=I4u3449L5VI

Lees meer / 3 comment(s)

Ook protest in België: Volksfeest in Hasselt tegen de G8

Op vrijdag 8 juni hield het Limburgs Sociaal Forum en enkele aangesloten verenigingen een Volksfeest tegen de G8.

Hiermee wilden we de kans geven aan hen die niet mee naar Rostock, Duitsland konden gaan, om hun ongenoegen over de G8-top te uiten. Tegelijk willen we laten zien dat wij als andersglobalisten een positieve en vreedzame boodschap willen uitdragen van een participatieve, basisdemocratische samenleving waarin niemand wordt uitgesloten, onderdrukt, vernederd of uitgebuit.

Lees meer / 1 comment(s)

Indymedia.be over de G8 op Radio 1 en Stubru

IMG_6757keltoum.jpg

Ik weet het. Twee keer na elkaar een bericht over Indymedia.be op de mediablog, het is geen zicht. Maar nood breekt wet :-)

Indymedia.be-journaliste Keltoum Belorf was de voorbije dagen twee keer te horen op de VRT-radio's. Ze probeert het eenzijdige beeld over de protesten tegen de G8 wat te corrigeren.

Hieronder de links naar de plek waar beide interviews nog te beluisteren zijn:

Radio 1: Lopende Zaken

Lees meer / 0 comment(s)

Streetparty wordt van de baan geveegd.

Gepost onder Nele, Geschreven door Jeroen

Rostock -- Zaterdagnacht omstreeks 00.30u.

Na een eerste, lange werkdag wandelen we met de indymedia-crew terug naar onze jeugdherberg. Op onze weg kruisen we een "streetparty". Een 40-tal mensen zitten rustig te feesten en te drinken, er hangt een gezellige sfeer. Bruno, Keltoum, Teun, Chris, Nele en ik besluiten om ons erbij te voegen. We hebben wel wat nood aan een dansje maar de Duitse hits zijn niet om over naar huis te schrijven.

Lees meer / 1 comment(s)

Night time team in het onafhankelijk mediacentrum in Rostock

IMC.JPG

Ons team loopt al sinds enkele dagen rond in het onafhankelijk mediacentrum in Rostock. Dankzij die ruimte en faciliteiten kunnen burgerjournalisten hun materiaal bewerken en on line zetten.

Bij grote antiglobaliseringsprotesten zetten onafhankelijke mediacollectieven een alternatief mediacenter op om verslag uit te brengen van de protesten vanuit de straten.

Lees meer / 0 comment(s)

Burgerjournalisten op de G8

Nele heeft jullie op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van ons ploegje media-activisten. Hier alvast enkele foto´s van onze burgerjournalisten on the road en aan de slag...

slapen.JPG

Onderweg naar Rostock

onderweg1.JPG

Even de benen strekken onderweg

garmendia.JPG

Garmendia in actie

chris.JPG

Chris in actie

Fredengill.JPG

Frederic en Gilles onderweg naar een actie

greet.JPG

Greet in actie

Lees meer / 0 comment(s)

Kein Mensch ist illegal

Rostock 4 juni.

Dag ALLEMAAL,

Uiterst interessante media-activistendag! Om verschillende redenen. Mijn dag zat propvol. Vanmorgen op een ontiechelijk vroeg uur opgestaan. Lange nachten, vroege ochtenden en dat alles voor de goede zaak; verslaggeving. Ik heb mijn ogen vandaag de kost gegeven.

Gilles, Garmendia en ik hebben ons opgeofferd voor een vroege demonstratie. Met kleine oogjes een frisse ochtendwandeling door het voor het eerst o zo verlaten Rostock dat nu weer langzaamaan tot leven komt.

Lees meer / 1 comment(s)

Wie lokte de rellen uit in Rostock?

In de massamedia is er uitgebreid bericht over de rellen in Rostock van afgelopen zaterdag. Er circuleren verschillende versies over de rellen. Wie heeft ze al dan niet uitgelokt? Het Blackblock of de politie? Hier alvast een video van een Duitse indymedia-activist waar te zien is hoe een undercover politie-agent plots op een Blackblocker slaat.

Lees meer / 7 comment(s)

Google tegen G8

google_against_g8.png

Gisterenavond, rond middernacht, tik ik 'G8' in op http://news.google.be. Google laat weten dat we de G8 beter zouden afschaffen.

We really are everywhere.

Lees meer / 1 comment(s)

Het leven van een-poging-tot-media-activist kan mooi zijn

Rostock 3 juni

Vandaag heb ik een enorm interessante DRUKKE dag gehad! Alleen weet ik niet of ik er iets interessants over kan schrijven. Te moe, echt stikkapot!

Hij begon met mijn ochtendhumeur (dat was lang geleden). Ik heb weer als een echte schooljuffrouw, of beter directrice, orders uitgedeeld. "Sta op, ruim op, ga u douchen, ..." Misschien moet ik er nog eens over nadenken, ik heb tenslotte een leerkrachtendiploma ... Gelukkig geloof ik in persoonlijke vooruitgang, dus Indymedia is nog niet van mij af.

Zoals altijd weer opgesplitst in twee teams.

Lees meer / 1 comment(s)

coppers met humor

Zaterdag 2 juni Rostock-city

!!Check de twee toekomstige hits terwijl je dit (audio) leest!! Kwestie van de sfeer wat op te snuiven.

Vandaag hebben we ons opgedeeld in twee teams, Bruno, Keloum, Frederik, Garmendia en Greet, die eerder vandaag arriveerde met de NGO-bus zijn van het Bahn-hoff, het station, vertrokken. In die betoging waren vooral individuelen, véél Black Blockers en linkse organisaties met sympathisanten te zien.

Lees meer / 0 comment(s)

De politie gebruikte geweld en traangas tegen de betogers

pol traangas.jpg
De betoging in Rostock is net achter de rug. Het was een rustige betoging met NGO`s, actiegroepen, jongeren en gezinnen. Allen hadden ze duidelijke beweegredenen waarom ze naar Rostock afzakten. Op het einde waren er enkele incidenten met manifestanten.

As usual focuste de mainstraim media enkel op de incidenten. Zowat alle Vlaamse kranten kopten op hun website: Demonstranten gooien stenen en flessen tijdens betoging Rostock.

De Standaard

Lees meer / 22 comment(s)

f*cking ochtenden

Rostock +/-11AM

DSC_0015_1G8.JPG

Vanmorgen vroeg opgestaan.... Alles is dood in Rostock. Jeroen, Bruno en ik op zoek naar brood. Geen bakker te vinden. Alle ramen van de kleine en middelgrote handelaars waren dichtgetimmerd. Enkel de ketens, die hun ramen beter zouden dicht timmeren, hebben dat niet gedaan.... MacDonalds, Pizzahut,..

Lees meer / 2 comment(s)

[G8] Schluss damit! 1954 - 2007


Bild cover by Bob Geldhof, 2007 06 01

30 000 Menschen sterben in Afrika jeden Tag an Armut
Schluss damit! JETZT!

Angst vor dem Atomkrieg, DDR, 1954

Lees meer / 0 comment(s)

G8 roadtrippen

Rostock-bijna half 1 ´s ochtends.

Tot nu toe geen G8-actie te bekennen, wel wat skinheads op straat gezien.

Het negen-koppig indymedia-team met vaste medewerkers, vrijwiligers en stagairs zijn net toegekomen in Rostock. Iedereen laat zich metteen kennen.
Bruno en Keltoum vliegen naar het alternatieve pers-centrum Frieda hier ergens in de buurt om 'contacten te leggen'.

Lees meer / 0 comment(s)

Updates over de G8

Update actie-radio

De Infogroep van de G8 zal een actie-radio via PMR , Public Mobile Radio, tijdens de G8-protesten.
Er zal uitgezonden worden op woensdag 6 en donderdag 7 juni, ieder uur om kwart voor op kanaal 3.

Netwerk Video-activisme zet protestnieuws op poten

Het Netwerk Video-activisme zal tijdens de G8 een nieuwsuitzending verzorgen via hun website http://g8-tv.org. Tussen 31 mei en 10 juni voorzien zij dagelijks 3 uitzendingen van 5 minuten.
Tussen 2 en 8 juni komt daar een extra nieuwsuitzending van een half uur bij, en dat dagelijks na 21u00.

Lees meer / 0 comment(s)