Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Nieuwe stadssite leuvencentraal.org wil het publieke debat peperen

Nieuwe stadssite leuvencentraal.org wil het publieke debat peperen

Een groepje actieve Leuvenaars lanceert vandaag de nieuwe en alternatieve stadssite leuvencentraal.org. Waarom nog maar eens een nieuw stadsmedium, naast de reeds bestaande huis-aan-huispers, naast de puike website van de stad, naast ROB en de regionale pagina van de kranten?

Voor een universiteitsstad als Leuven, met een kritische bevolking die steeds maar aanzwelt, is het nogal povertjes gesteld met het politieke en maatschappelijke debat. Het publieke debat kan best een beetje peper en zout gebruiken.

Die rol van pepermolen wil leuvencentraal.org graag op zich nemen. Er is plaats voor informatie die bij andere media wel eens uit de boot valt. LeuvenCentraal neemt zich voor om net die andere stem in het bestaande debat aan het woord laten. Al worden ook de beleidsmakers regelmatig aan de tand voelen.

Leuvencentraal.org zal in het bijzonder oog hebben voor wat er zich afspeelt in en rond de vele sociale basisbewegingen die deze stad rijk is. Er wordt gekraakt en gestaakt. Mensen zonder papieren bezetten een kerk. Leuven Zuid brengt verhalen van Leuvenaars in de wereld. Er zijn voedselteams, wereldwinkels, ruilwinkels en lets...

Zowel een buurtfeest als het wereldfeest vinden we belangrijk. De redactie van Leuvencentraal.org wil die andere kant van Leuven in de kijker plaatsen.

Onze eerste stap naar het brede publiek zetten we op 2 juni. Op die dag organiseren we een workshop 'reporter voor één dag' samen met Get Basic en Indymedia op het wereldfeest. Deelnemers leren er hoe ze zelf verslag kunnen uitbrengen met een dictafoon en fototoestel. Het resultaat daarvan kan je tijdens de dag zelf nog raadplegen op leuvencentraal.org (en natuurlijk op Indymedia).

Daarnaast zullen de medewerkers van Leuvencentraal.org tijdens de komende maanden een zichtbare promocampagne voor de nieuwe stadssite op poten zetten.

David Dessers, Deirdre Maes, Wim Merckx, Stijn Vanhandsaeme (De kernredactie van leuvencentraal.org)

Contact: info@leuvencentraal.org

________________________________________________________________________

Uitgever : l e u v e n c e n t r a a l
http://www.leuvencentraal.org