Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Opinie] Het was (g)een groot debat

[Opinie] Het was (g)een groot debat

Vanavond gingen de drie kandidaat-premiers in "Het Groot Debat" met elkaar in discussie. Johan Vande Lanotte (sp.a/spirit), Yves Leterme (CD&V/N-VA) en Guy Verhofstadt (Open VLD) praatten in de uitzending op één over de standpunten van de verschillende partijen.

Vanavond gingen Johan Vande Lanotte (sp.a/Spirit), Yves Leterme (CD&V/N-VA) en Guy Verhofstadt(Open VLD) in debat op één voor "Het Groot Debat". Hekele punten als energiebeleid, imigratie en uiteraard ook klimaat werden aangehaald. Elke partij kwam voor de zoveelste keer de bezoeker duidelijk maken wat de partijpunten waren. Naast deze punten werden er ook confrontaties aangegaan tussen twee politici apart. Zo ging Johan Vande Lanotte tegenover Yves Leterme staan als het ging over het klimaat.

Over kernenergie (hét punt in deze verkiezingen) waren ze het grondig oneens. Kerncentrales moeten volgens Yves Leterme langer openblijven dan 2015, volgens Guy Verhofstadt zou er dan weer gewerkt moeten worden aan het plan een nieuwe, veiligere en zuinigere kerncentrale te bouwen, terwijl Johan Vande Lanotte van mening blijft de kerncentrales tegen 2015 te sluiten.

In de loop van de week naar de verkiezingen toe zit het tv-aanbod vol debatten, maar maken deze het de kiezer makkelijker?