Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Brand naast clubtent Sfinks

Brand naast clubtent Sfinks

Twee tuinhuizen vlak naast de Sfinks-Clubtent vatten rond half elf zondagavond vuur. Volgens de politie is de brand aangestoken.

IMG_2659_2 (artikel).jpg

Foto: Neil Van Craeynest

De brand zette twee tuinhuizen volledig in de as en vernielde een deel van een volière. Niemand raakte gewond. Het festival hoefde niet ontruimd. De organisatie schakelde voor alle veiligheid de elektriciteit uit, midden in de reggea-set van hoofdact Alpha Blondy.

boechout beu

Twee jaar geleden werden we op het stationsperron van Boechout onthaald door politie met honden en reden er nogal wat combi's en bizarre para-militaire voertuigen rond in het dorp. Mensen van Blokbuster werden gearresteerd. Dit jaar werden we bij terugkeer naar het station getrakteerd op scheldpartijen en intimidatie bij het verlaten van het terrein, telkenmale rond 21u30 's avonds. Een tiental personen had zich op zaterdagavond in de straat wat verderop rond een tafel voor de garage-ingang geïnstalleerd en was al behoorlijk onder invloed, op de eerste verdieping hing een grote vlaamsche leeuwenvlag voor het raam. Bij het voorbijgaan werden we getrakteerd op 'eigen volk eerst' en 'makkakkenvrienden'gebral door het gezelschap. Op zondagavond werden we uitgescholden en bedreigd door wat op het eerste gezicht een gewoon gezinnetje leek. Deze mensen waren ons volslagen onbekend. We zijn beide vijftigers en allebei werkmensen, niet extravagant of uitdagend gekleed. Wat is er aan de hand in Boechout? Het leek daar wel een ghost town. Al dertig jaar gaan we naar dit festival, nooit problemen gehad en altijd goed kunnen opschieten met de locals. Besmet door de Antwerpse ziekte?

ik was toevallig in de buurt

ik was toevallig in de buurt van de clubtent toen ik een verdacht aangebrande geur in de lucht bespeurde. op het tropicalidad.be verslag van Sfinks op zondag vind je naast ons uitgebreid muzikaal verslag ook enkele foto's van de brand.