Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Koken voor mannen

Koken voor mannen

het moeten niet altijd de dames zijn die achter het fornuis staan de heren kunnen dat ook

koken voor mannen.jpg

KOKEN VOOR MANNEN: BARBECUE !!!

Zo’n 30 jaar geleden startte de Bond van Grote en Jonge Gezinnen met een cursus Koken voor Mannen. Dit onder initiatief van Georges Pollentier en met als kok Rik Dewulf. Door het grote succes heeft dit initiatief verschillende jaren plaatsgevonden.
Na een rustperiode van enkele jaren heeft men dit jaar de draad terug opgenomen. Deze keer onder de deskundige leiding van Griet Debackere.

Dinsdag kwam men voor de zesde maal samen dit jaar. Dit maal voor een les rond het thema ‘Barbecue’. Met een 25-tal enthousiastelingen was men aanwezig in het AVEVE-tuincentrum van de familie Depreitere te Koekelare. Kristof, Jef en Raf Depreitere waren immers degene die de avond in mekaar gebokst hadden. Ook Steven Verhaeghe, kok in het grill-restaurant Estaminet Ter Spinde, kwam zijn steentje bijdragen.
We vroegen Kristof & Jef Depreitere van waar deze passie rond barbecue en grillen. Ze vertelden ons: Reeds verschillende jaren waren we gebeten door de passie van het grillen. Op een bepaald moment vonden we dat een barbecue wel eens wat meer mocht zijn dan enkel maar een worst en een brochetje. Samen volgende we verschillende barbecuecursussen bij enkele ‘barbecue-experts’. We experimenteerden met groenten, vis, … op de barbecue.

We ontdekten ook de Weber-barbecues. Dit zijn barbecues met een deksel die ervoor zorgen dat de temperatuur van het vuur beter onder controle blijft. Tevens heb je minder vlammen en blijft het vlees véél sappiger. Het grote voordeel van deze barbecues is dat je ook grotere stukken vlees kunt grillen, zoals een hele kip of een groot stuk gebraad. Wekelijks experimenteerden we met deze Weber-barbecue tot we deze volledig onder de knie hadden. Ondertussen zijn we geselecteerd door de invoerder van deze Weber-barbecues tot ‘Weber Cooking Shop’, vertellen Kristof & Jef Depreitere. Dit zijn geselecteerde dealers die deze techniek van het grillen met de Weber-barbecues volledig in hun vingers hebben.

Zo is de Bond van Grote en Jonge Gezinnen dan ook terecht gekomen bij de familie Depreitere. Ze vroegen hen om een avond in elkaar te knutselen rond dit thema Barbecue. De avond werd als volgt opgevat: de mannen maakten in de keuken de hapjes en gerechten klaar onder leiding van Jef Depreitere. Deze werden klaargemaakt op twee houtskool- en twee gasbarbecues. De echtgenotes van de mannen waren uitgenodigd om de gerechten te proeven. En deze likten hun vingers af … Volgend menu werd klaargemaakt: Als aperitiefhapjes: Gegrilde scampis in lookboter en schaaldiermarinade, Champignons gevuld met Boursin, Kippenbrochetjes met lente-uitjes, Witte pens op 3 wijzen en Gegrilde zalm. Als hoofdgerecht was er een hele kip en een groot stuk Ardeens gebraad, samen met Aardappelen gevuld met lookboter. Als dessert had men Fruitspiesjes met Mandarin Napoleon klaargemaakt. Enne … in combinatie met enkele glaasjes wijn zat de sfeer er goed in. We merkten aan de reacties van de dames dat deze menu toch wel echt geslaagd was ! De kinderen thuis zijn nu ook zeer blij dat papa som eens aan de ‘haard’ staat.

Voor wie nader wil kennis maken met de mogelijkheden van de Weber-barbecues: kan je steeds terecht bij Jef & Kristof Depreitere voor een barbecue-demo in hun AVEVE-tuincentrum te Koekelare te bekijken. Allen van harte welkom !

Man, man, man. Goed dat

Man, man, man. Goed dat enkele mannen hebben leren barbecuen (bestaat er trouwens nog een mannelijkere vorm van koken). Maar wat is the f*cking (sorry voor mijn woorden) nieuwswaarde van dit bericht?

Moest er nu nog iets van aandacht voor milieu zijn geweest, moest het nu nog multicultureel of samen met vluchtelingen enz, maar nee hoor.
Het menu is op zich al overbeviste zalm, totaal onverwantwoorde scampis, vlees wat op zich al onecologisch is,
En dan nog reclame voor een soort barbecue... zucht.

You said it brother!

You said it brother!

Nieuwswaarde??

Hallo

Aub geen gescheld op mensen die artikels posten. Wie bepaald hier wat nieuwswaarde heeft of wat nieuws moet zijn. Als Serge dit iniatief zo tof vond dat hij er een verslag over maakt om het kenbaar te maken aan anderen, waarom moet het afgekraakt worden...?

nieuwswaarde

kon evengoed in de Flair staan, blad dat man-vrouw rol bevestigd en herhaald,

fuck patriachalisme!!!

kritiek

Natuurlijk mag je kritiek en opmerkingen geven bij een artikel. Daarvoor dient de commentaarknop ook. Maar hou het een beetje netjes. Ik tel hier in de commentaren twee keer 'fuck'. Waarom geen opbouwende kritiek? Iedereen begint ergens en aan de meeste artikels op deze site wordt hard gewerkt. Een beetje krediet zou dus niet misstaan.

(en Gert, je commentaar is per ongeluk gesneuveld. Technisch probleempje. Je kan hem opnieuw posten als je wil)

voor dat je commentaar geeft

voor dat je commentaar geeft moet je wel eerst goed kijken er waren geen scampi`s aanwezig