Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Beeldverslag laatste dag Pukkelpop

Beeldverslag laatste dag Pukkelpop

HASSELT - De 22e editie van Pukkelpop zit erop. Traditiegetrouw is zaterdag de laatste dag. Het weer zat echt mee. Het publiek was talrijk. Muzikaal voor elk wat wils. En ook Herman Schuermans zag dat het goed was. Hierna volgen enkele markante beelden.

Pukkelpop (1).jpg

Tussen 8 (acht!) podia en 150 groepen je favorieten vinden is niet eenvoudig. En dan zwijgen we nog over de wijzigingen van het allerlaatste moment! Een welgekomen hulpmiddel zijn dus de grote infoborden.

Pukkelpop (2).jpg

Een sympathiek buurtcomité uit Zonhoven liep wat verloren in de buurt van de luidruchtige skate-stage. Deze veertigers organiseren jaarlijks een aantal activiteiten, waaronder een daguitstap naar de weiden van Kiewit.

Pukkelpop (3).jpg

Tussen alle drukte kon men even wat eten temidden van een aangenaam ingeklede plek. Het aanbod is enorm: Belgisch, Italiaans, Indisch, Viëtnamees, Turks, ...

Pukkelpop (4).jpg

Sfeer proeven daar gaat het om. De schoolkameraden Luus en Sander, twee Limburgers uit Nederland, lieten bij een frisse pint even hun licht schijnen over het festival: zij vonden de mensen alvast 'echter dan op Lowlands'. En ook het feit dat je bij de buurtbewoners een pintje (of zeven acht ...) kan drinken viel erg in de smaak.

Pukkelpop (5).jpg

Echt relax ging het eraan toe in het Bedoeïnendorp. Even kon je er vergeten hoeveel geld je er de voorbije dagen al had doorgedraaid.

Pukkelpop (6).jpg

Een groot festival is vuil en stinkt. Anders is het geen festival! Pukkelpop wil daar toch iets tegen doen: een kuisploeg, verschillende vuilbakken, honderden gratis toiletten, pisbakken en een Ecozone, waar je ingezamelde bekers kan inruilen tegen een T-shirt.

Pukkelpop (7).jpg

Het gaat er niet altijd even relax en vriendelijk aan toe op Pukkelpop. Deze jongens van de V-town-crew (Vosselaar) wilden daar gedurende drie volle dagen iets tegenover zeten: ze trakteerden de mensen op een gulle lach.

Pukkelpop (8).jpg

Pukkelpop heeft een rijke geschiedenis: dat werd op een mooie en kunstzinnige wijze geïllustreerd.

Pukkelpop (9).jpg

Hoe later op de avond, hoe vrolijker het volk ... of hoe zatter. Deze twee jongelingen, Jasper en Ruben, zijn lid van de Lommelse Carnavalsgroep 'De Deurstijlen'. Samen met een twintigtal anderen bewaken zij drie dagen lang de persparking om een centje te verdienen voor hun vereniging.

Pukkelpop (10).jpg

Alweer een jaarlijkse traditie: presentator Luc Janssens die iedereen 'welterusten' wenst en het afsluitende vuurwerk, op poten gezet door één of andere Limburgse vereniging.