Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Elfde Vredesloop (2)

[Fotoreportage] Elfde Vredesloop (2)

BRUSSEL - Zaterdag 20 oktober 2007 vond de Elfde editie van de Käthe Kollwitz Vredesloop plaats in Ieper. Ook binnen viel er heel wat te beleven.

Zo waren er standen, optredens, prijsuitreikingen en een bar.

Indymedia (15).jpg

Om de deelnemers op te warmen, was er vooraf een concert.

Indymedia (4).jpg

Intal zocht er lopers voor de 20 km door Brussel.

Indymedia (6).jpg

Verder waren er ook stand van het Vlaams Palestina Comité ...

Indymedia (5).jpg

... en Vrede vzw.

Indymedia (7).jpg

School Zonder Racisme maakt er reclame voor een nieuw boek 'Niet Opnieuw'. Dit boek werd onder andere geschreven door leerlinge Katrijn Declercq en een leerkracht Katrien Verschaeven. Het Sint-Aloysiuscollege van Menen (SAM) is een actieve School Zonder Racisme. Toen hier het idee kwam aanwaaien om met de scholieren een boek te maken over de laatste overlevenden uit de concentratiekampen, was er meteen interesse. Toen de groep van SAM het secretariaat van School Zonder Racisme in Brussel bezocht, waren ze in het Centraal Station getuige van een schermutseling. Er werd een jongen neergestoken om een mp3-speler. Toen drie weken later de boekgroep van SAM voor het eerst bijeenkwam, liep het ontstellende bericht binnen van de racistische moordpartij in Antwerpen: een tweejarige peuter, haar Malinese oppas en een Turkse vrouw waren door een jongen van 18 neergeschoten. De wereld van vandaag drong zich aan het boek op. Het boek moest dan ook veel meer worden dan een verzameling kampenverhalen. Het zou de ontmoeting worden van twee generaties tieners: die van 1940 en die van vandaag. Het resultaat is een jong Niet Opnieuw dat tegenover fascisme en racisme de vrede plaatst, en de vriendschap, en de solidariteit. Rijk geïllustreerd met foto’s en met tekeningen van leerlingen van SAM Menen.

Indymedia (8).jpg

Na de wedstrijd konden de deelnemers een T-shirt afhalen ...

Indymedia (3).jpg

... en werd er nagepraat over de wedstrijd.

Indymedia (16).jpg

Tot de opruimploeg langskwam.