Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

foto: week van de smaak in Antwerpen

foto: week van de smaak in Antwerpen

De Week van de Smaak in Vlaanderen is een (eet)cultuurevenement in Vlaanderen en Brussel. De eerste editie vond plaats van 16 tot 25 november 2006, de tweede editie zal plaats vinden van 15 tot 24 november 2007.

De Week van de Smaak wil zoveel mogelijk mensen op een toegankelijke wijze kennis laten maken met 'smaak' en hen laten genieten van eten en drinken, gastronomie en alles wat daarbij komt kijken. Het evenement vertrekt vanuit een cultureel perspectief en heeft niet alleen aandacht voor de voedingsproducten zelf, maar ook voor het erfgoed, de verhalen en de studies erover. Het koesteren van culturele diversiteit en het creëren van een aanbod voor jongeren en scholen staan daarbij centraal.

De Vlaamse overheid (in het bijzonder de Vlaamse minister van Cultuur, Jeugd, Sport en Brussel, Bert Anciaux) nam het initiatief voor de Week van de Smaak en ondersteunt het evenement. Gelijkaardige initiatieven bestaan al in Zwitserland (www.gout.ch), Frankrijk (www.legout.com) en Australië. De coördinatie en het centraal secretariaat worden verzorgd door het Vlaams Centrum voor Volkscultuur vzw. Naar Frans en naar Zwitsers model zal de Week van de Smaak ook in Vlaanderen jaarlijks plaatsvinden.

De Week van de Smaak in Vlaanderen wordt uitgewerkt in overleg met diverse partnerorganisaties die actief zijn in de (socio-)culturele sector, de media, het onderwijs, de jeugdsector, het toerisme, de horeca, de landbouw, de economie en de voeding. Ook het lokale niveau is van groot belang bij dit initiatief.

Het geheel staat onder toezicht van de peter of de meter van De Week van de Smaak, die ook voorzitter is van het kwaliteitscomité en die jaarlijks wordt gekozen. In 2006 was Peter Goossens de peter van de Week van de Smaak. In 2007 neemt Lut De Clercq de honneurs waar. Gouverneur Steve Stevaert is voorzitter van het beschermcomité.

Zelf deelnemen aan de Week van de Smaak?

Iedereen kan een activiteit aanbieden tijdens de Week van de Smaak: zowel grote instellingen, organisaties en bedrijven als kleinere verenigingen, KMO's of zelfstandigen. Zowel de profit als de non-profit sector. Ook individuele initiatieven zijn mogelijk. Je kan een activiteit organiseren voor een bepaald doelpubliek (onderwijs, jeugd, senioren, enz.), voor uw klanten, leden of voor het grote publiek. Zowel kleine, lokale activiteiten als grotere evenementen kunnen aangeboden worden in de Week van de Smaak.

Het is niet meer mogelijk om een activiteit aan te melden voor de Week van de Smaak 2007.

zie ook reportage van John Moussiaux

WS-Pakistaans-1.gif

Pakistaanse eetstand op het De Conincplein zie ook website van de pleingroep: http://www.deconincplein.com

WS-koppel-Instuif-2.gif

leuke sfeer op het De Conincplein

WS-Peace-icebear-3.gif

het was bij het vriezen aan maar deze man had het toch warm bij zijn kooppotten.

WS-surprise-4.gif

een lekkere loempia smaakt altijd