Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Vakbondsbetoging (Deel 2)

[Fotoreportage] Vakbondsbetoging (Deel 2)

BRUSSEl - Vandaag, zaterdag 15 december 2007, betoogden de drie vakbonden in gemeenschappelijk vakbondsfront. Zo'n 25.000 mensen stapten op in de betoging. De christelijke (ACV), de socialistische (ABVV) en de liberale (ACLVB) vakbond schaarden zich achter drie eisen: meer koopkracht , een sterke en federale sociale zekerheid en een meer evenwichtige fiscaliteit.

De waarschuwing van de Nationale Bank over de toenemende inflatie is voor hen koren op de molen. Meer werk moet leiden tot een hoger inkomen, zeggen de bonden. Volgens hen zijn er ook maatregelen nodig om de stijgende prijzen voor voeding, verwarming en huur aan te pakken. De bonden verzetten zich tegen een regionalisering van de sociale zekerheid en willen de sociale uitkeringen stelselmatig verhogen. Ze willen ook dat de inkomsten uit beleggingen en kapitaal rechtvaardiger belast worden. De vakbonden wil snel een nieuwe regering die bezig is met de echte problemen van de mensen, want de overheidsbegroting loopt uit de hand, deels door cadeaus aan de bedrijven, deels door het onvermogen van politici om het eigen grote gelijk te overstijgen. De vakbonden eisen ook dat producten als voeding zwaarder doorwegen in de index. Zes maanden lang is er veel geld verloren gegaan, 2,5 miljard euro zal ons budget verliezen in 2007 en 2008.

Indymedia (10).jpg

Er wordt nog steeds rondgegaan met de Red de Solidariteit-petitie.

Indymedia (11).jpg

En nog steeds is veel bereidheid om te tekenen.

Indymedia (8).jpg

De PVDA is van de partij ...

Indymedia (9).jpg

... met 10 punten tegen het dure leven en voor de solidariteit.

Indymedia (15).jpg

Net als CAP, het Comité voor een Andere Politiek.

Indymedia (12).jpg

Tussen de vele groene, rode en blauwe ontwaarden we enkele andere vlaggen: die van de NGO Intal, ...

Indymedia (13).jpg

... die van vzw Arlac, een solidariteitsorganisatie met Zuid-Amerika en ...

Indymedia (16).jpg

... en een grote delegatie van OKRA (het vroegere KBG) en de Vlaamse Ouderenraad.