Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Stilte als protest te Izegem vanaf nu ook elke woensdag tot Pasen

Stilte als protest te Izegem vanaf nu ook elke woensdag tot Pasen

Met de Cirkel van Stilte roepen we samen met de organisatie ‘Laat onze vrienden blijven.’ op om de ogen niet te sluiten voor mensen zonder papieren die deel uitmaken van onze samenleving. Volgende cirkels van stilte op 05/03 + 12/03 + 19/03 zelfde uur, zelfde plaats ! van 18u tot 18u30 aan het standbeeld van de Pekker, Grote Markt te Izegem.

DSCN6330.JPG

Een goed jaar terug is in Roeselare onder impuls van Frank Wauters (Spirit) de organisatie ‘Laat onze vrienden blijven’ opgestart. Een tijd ervoor waren er kort na elkaar 2 gezinnen opgepakt, families die hier al meer dan 7 jaar waren en toen werd aan de alarmbel getrokken door het startsein te geven van deze organisatie. Op 30 maart vorig jaar hadden ze een grotemanifestatie waarvan alle info terug te vinden is op hun site www.laatonzevriendenblijven.be

Rita Vandenberghe noemt zichzelf de kartrekker voor Izegem in de ‘cirkels van stilte.’ Op verschillende plaatsen in België gaan op hetzelfde tijdstip de ‘cirkels van stilte’ door.

Rita aan het woord; “Hier in Izegem neem ik concreet de zorg op voor een 10-tal gezinnen.
Allemaal sterke mensen; gezinnen die hier al 6-7-8-9 jaar zijn... ingeburgerd tot en met - de meesten hebben ook op mijn aanraden een werkgever gezocht die hen een concrete werkaanbieding gegeven heeft dwz als ze papieren hebben kunnen ze onmiddellijk aan de slag ! Ze willen zeker niet profiteren... en wachten allemaal bang af wat er nu zal gebeuren.
Maar de angst en onzekerheid doen hun werk; stilletjes aan zie ik hen veranderen; verbittering ;depressie enz...Het is zo spijtig en ik voel me soms ook enorm machteloos. Ik kan alleen maar luisteren en een stukje hun lijdensweg meegaan - maar wat ze écht willen - een document dat ze hier mogen 'zijn' dat kan ik hen niet geven. Het is bij momenten voor mij ook lastig..., courage geven, nog een beetje wachten enz... maar anderzijds ook zien dat de regering, de grote koppen in Brussel daar zeker niet van wakker liggen...”

Op initiatief van UDEP nationaal heeft een eerste Cirkel van Stilte van sans-papiers en sympathisanten hand in hand plaatsgevonden op op woensdag 23 januari om 18.00 op het Vrijheidsplein te Brussel rond documenten waarin de politieke partijen beloven te zorgen voor regularisatie van de sans-papiers.

Een eerste Cirkel van Stilte van sans-papiers en sympathisanten hand in hand vond plaats op woensdag 23 januari om 18.00 op het Vrijheidsplein te Brussel en dit op initiatief van UDEP nationaal. Er werd verzocht om ook in andere steden op een symbolische plaats een Cirkel van Stilte te organiseren en dit telkens op woensdag om 18.00. Men verzoekt om dit kenbaar te maken aan christian.hovine@swing.be zodat het op (http://www.papieren-papiers.be kan geplaatst worden.

DSCN6329.JPG