Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Video] Bel'Afrika : Aflevering 1

[Video] Bel'Afrika : Aflevering 1

Bel'Afrika, een nieuw programma door en over de Afrikaanse gemeenschap in Brussel.

Zie je geen videospeler? Kijk dan even na of:

  1. De Flash-player (versie 9) is geïnstalleerd op je computer. De player kan je gratis downloaden op http://www.adobe.com/products/flashplayer/.
  2. Javascript is geactiveerd in je browser.

Download: BA01.mov  (83.48 MB)

Vier burgerjournalisten, elk met een eigen sterke binding met Afrika, realiseren reportages over evenementen, organisaties en rolmodellen van de Afrikaanse diaspora. Bel’Afrika is een stap in de richting van naar een ‘interculturele’ wereld, naar meer respect voor de leefwereld van de ander. Een stap naar meer communicatie en een betere ‘samen’-leving.

In de eerste aflevering van Bel'Afrika zit o.a. een reportage over Bana Congo, acteurs die het verhaal vertellen van straatkinderen in Congo en een portret van James Ololo 'Mamboleo', die de eerste krant voor Minderheden in België oprichtte.

Brussel is bekend voor z'n grote diversiteit, maar allochtonen komen meestal in beeld indien er een probleem is. Bel'Afrika wil burgerschap en engagement promoten en de dialoog tussen de Afrikaanse en lokale gemeenschap promoten. Het publiek Krijgt Brussel te zien door een Afrikaanse bril.

Heb je vragen, suggesties of wil je reageren op de reportage, stuur dan een bericht naar het volgende adres: BelAfrika.tv@gmail.com

Partners:
Tv Brussel:
startte vorig jaar met het 'Vrij podium. '
“Vrij Podium” is een vorm van burgertelevisie waarbij ze middelen en knowhow ter beschikking stellen van groepen uit de samenleving die zichzelf in de picture willen plaatsen en daartoe binnen de klassieke
media onvoldoende kansen krijgen. Het project put zijn inspiratie uit buitenlandse voorbeelden en sluit aan bij de studie “Media in Beweging” van de Koning Boudewijnstichting. Daarin wordt gepleit voor meer burgerparticipatie in de media.
http://www.tvbrussel.be/vrijpodium.html

GetBasic
wil een stem geven aan alle mensen die niet of minder aan bod komen in de traditionele media. GetBasic wil hen leren met de media om te gaan en hen de mogelijkheid bieden om zelf media te maken door hen de nodige opleidingen aan te bieden en samen met hen media-initiatieven en -producties op te zetten die hun weg vinden naar het grote publiek.

GetBasic wil op die manier mensen mondiger maken en hen leren hoe zij op een actieve en kritische manier aan de media en het mediadebat kunnen deelnemen. Op deze wijze wil GetBasic ook een bijdrage leveren tot de democratisering van de berichtgeving en van de media in het algemeen.
http://www.getbasic.be

Indymedia.be
Indymedia.be (België) werd gecreeërd in juni 2000. Het is een deel van een international Media Netwerk, die ontstond tijden de protesten tegen de
wereldhandelsorganizatie in Seattle, USA, 1999.
http://www.indymedia.be