Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Foto's] Impressie van een missie in Afrika (Nigeria)

[Foto's] Impressie van een missie in Afrika (Nigeria)

Afrika is een continent van tegenstellingen. Nigeria is rijk aan vooral olie en aardgas. Maar de bevolking blijft arm, vooral in het Noorden waar de enorme woestijn van Niger nabij is. Daarom heeft Nieuw Thabor Solidariteit vzw in 2007 het project «Getalenteerde Schoolkinderen» opgestart.

Het brood dat jij niet eet, behoort aan de hongerigen. Het kleed, dat jij niet draagt, behoort aan de naakten. Het geld, dat jij niet spaart, behoort toe aan de arme. Jouw onrechtvaardigheid moet gerechtigheid worden." Basilius de Grote, 4de eeuw (Cappadocië)

Met "Getalenteerde Schoolkinderen", een project voor weeskinderen en hun moeders, is Nieuw Thabor Solidariteit vzw ter plaatse werkzaam in Afrika, meer bepaald in Kaduna (Noord Nigeria). Met de plaatselijke bevolking wordt er gezocht naar alternatieven om aan «verdeeldheid in armoede» te ontsnappen, om verstandhouding te brengen onder gemeenschappen. In Kaduna gaat het vooral om een vredevol samenleven onder christenen en moslims.

Thierry Limpens www.thabor.org

HPIM0329.JPG

Bij Andrew en zijn moeder. Gordijnen moeten de schamele muren bedekken, maar van het vloerkleed schiet er al niet veel meer over.

HPIM0421.JPG

Ten huize van Nasiru. Zijn moeder moet soms gaan bedelen omdat ze niets heeft. Ik vraag mij af of hun meubels niet verkocht zijn op een van hun hongerige dagen.

HPIM0416.JPG

De mama van Bilkisu neemt er met plezier de kinderen van haar zus bij. Ze verkoopt op straat wat bananen om aan de kost te komen.

001.jpg

Ibrahim en zijn moeder, en nog heel veel kinderen.

002.jpg

De rest van de familie woont op een zelfde binnenkoer.

Picture001 021.jpg

Bij Eveline loopt het kamertje al vlug vol met de kinderen van de buren.

Picture001 039.jpg

Bij Moussa is de sfeer wat verlaten. Moussa's broer is sinds twee jaar mentaal ziek geworden en zit ergens in een hoekje op de binnenkoer zonder dat iemand iets voor hem kan doen.

003.jpg

Samen in groep. Mezelf voor de gelenheid gedecoreerd als plaatselijke chef.

HPIM0375.JPG

Seguiro wil zelf ook eens chef zijn. Tenslotte is het hele project met hem begonnen.