Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Recht tegen onrecht ... op de Groenplaats

Recht tegen onrecht ... op de Groenplaats

Wat in 2001 als een éénmalig initiatief bedoeld was, groeide ondertussen, jaar na jaar, uit tot een gekende vaste waarde in de binnenstad van Antwerpen. Woensdag 30 april was het weer Recht Tegen Onrecht op de Groenplaats geblazen en verzamelden opnieuw een aantal indrukwekkende artiesten zich op het podium om een vuist te maken voor Amnesty International. 10 uur onafgebroken livemuziek voor de mensenrechten en dit voor de achtste keer op rij. Het initiatief werd gedragen door een 150-tal vrijwilligers en overleeft dankzij het engagement van de Stad Antwerpen en de vele logistieke sponsors ter plaatse. Het is opmerkelijk dat zoveel Vlaams talent zich voor dit doel blijft engageren. Van één ding waren we dan ook heel zeker ... het daverde op de Groenplaats te Antwerpen.

DSC_3198.JPG

Een wisselvallige dag, dan regen, dan weer zon, maar niets liet de sfeer bederven, integendeel. Telkens de artiesten het podium betraden ging het publiek volledig uit de bol.

Recht tegen onrecht heeft voor de 8e maal al bewezen dat ze er staan. Het thema spreekt jong én oud aan, en dat was ook te zien aan de massa mensen die kwam opdagen. Iedereen kon zichzelf zijn, en feestte mee met de artiesten die het beste van zichzelf gaven.

De organisatie verliep prachtig, geen incidenten en een meer dan tevreden publiek.

www.rechttegenonrecht.be

DSC_3177.JPG
DSC_3178.JPG
DSC_3179.JPG
DSC_3182.JPG
DSC_3185.JPG
DSC_3193.JPG
DSC_3195.JPG
DSC_3175.JPG
DSC_3209.JPG
DSC_3200.JPG
DSC_3207.JPG
DSC_3206.JPG