Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Europees Sociaal forum 2008

Europees Sociaal forum 2008

Vanuit heel Europa zullen in september meer dan 20.000 mensen naar het Zweedse Malmö trekken om er deel te nemen aan het Europees Sociaal Forum. Het wordt een Forum boordevol workshops, seminaries, culturele activiteiten en wilde plannen met vele verschillende organisaties.

AFFICHE ENG.jpg

Europees Sociaal forum van 17 tot 21 september 2008 Malmö Zweden

EN ANNAN VÄRLD ÄR MÖGLIG - EEN ANDER EUROPA IS MOGELIJK

Waarom in Zweden?

Het vijfde ESF wordt een belangrijk Europees overlegmoment, met als motto « Bouwen aan een ander Europa ».

De Scandinavische welvaartsstaten spreken al decennia tot de verbeelding. Toch blijven de contacten tussen Scandinavië en de rest van Europa relatief beperkt...

Ook hun model staat momenteel onder zware druk. De Zweden liggen immers wakker van de laatste verkiezingen waardoor een rechtse neoliberale regering de touwtjes in handen heeft gekregen.

De noodzaak om zich te verenigen aan linkse kant is daardoor onmiddellijk voelbaar geworden. De vakbonden stapten mee aan boord en ook de banden met organisaties zoals Friends of the Earth en Attac werden sterker.

Waarom Malmö?

Malmö is een stad aan zee met 280.000 inwoners en is net als Freiburg gekend om haar duurzaamheidsinitiatieven. Op het Forum zelf zullen Via Campesina en Friends of the Earth bovendien een jongerenkamp rond duurzame landbouw opzetten met workshops.

Waarom moet jij erbij zijn?

Het Europees Sociaal Forum is hét moment bij uitstek waarop sociaal actieve Europeanen elkaar kunnen treffen. Op die manier ontstaan er steeds sterkere Europese netwerken rond uiteenlopende thema's en dit is echt nodig want 2008/2009 wordt een belangrijk jaar voor Europa... op zoek naar nieuwe evenwichten, in het zog van het Verdrag van Lissabon en met de Europese verkiezingen in juni 2009 in het vizier, die voor de komende jaren de krachtsverhoudingen zullen bepalen in het Europees Parlement en in de Europese Commissie.

Je kan ons vergezellen. Vanuit België leggen we bussen in!
Informatie:

MAIL: INFO@WSF.BE OF BEL: 02/ 250 12 68

CHECK WEBSITE: WWW.ESF2008.ORG

En als je er niet kan bij zijn: wees dan solidair!

en stort een kleine bijdrage voor wie de reis niet helemaal zelf kan betalen met vermelding van ‘ESF 2008 op rekeningnummer: 523-0418272-83.