Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoverslag] Dierenthuisje te Brecht houdt jaarlijkse opendeur

[Fotoverslag] Dierenthuisje te Brecht houdt jaarlijkse opendeur

het dierenthuisje is niet zo maar een dierenasieltje, maar wél een echt poezen- & andere kleine dierenparadijs! Jawel Peter en Sonja doen revolutionair werk met hun dierenopvang voor info kijk op hun website(http://www.hetdierenthuisje.be) en zie hier het sfeerfotoverslag van de opendeur van zondag 10 augustus

brando.jpg

Ons asiel:

Het dierenthuisje is een opvang voor dieren, in het bijzonder voor poezen en hoevedieren. We onderscheiden ons van een klassiek asiel door onze manier van aanpak en huisvesten. Wij leven tussen de dieren in plaats van hen in rennen of kooien te plaatsen. Dat heeft als voordeel dat we de karakters van de dieren die ter adoptie worden aangeboden goed kennen.

Bovendien zijn de poezen ook gewend aan honden gezien ze bij ons samenleven. Volwassen dieren zijn steeds gecastreerd of gesteriliseerd. Verder zijn ook alle dieren gevaccineerd.

Kittens worden over het algemeen bij ons ten vroegste op de leeftijd van 12 weken geplaatst om ziekten en risico's te beperken. Elke adoptant kan rekenen op hulp mochten er vragen of problemen zijn; we blijven steeds ter beschikking. Door onze werkwijze is het wel voornaam dat we op afspraak werken omdat we op die manier de stress bij de dieren ook zo laag mogelijk trachten te houden. Bij ons komen de dieren immers op de eerste plaats. Hebt U een mogelijk nieuw gezinslid gevonden in onze lijst van kandidaten? Laat dan even een mailtje of telefoontje en maak een afspraak. Dit kan zowel overdag als 's avonds als in het weekend. info zie website hierboven vermeld

ook komen schrijnende gevallen bij ons terecht zoals het verhaal van Brando hierboven

2.JPG

het rad van Violetta, veel vrijwilligers zijn mensen met 'n beperking bij hen wordt er een grotere dierenliefde geconstateerd, hoe zou dat nu komen? Logisch zij begrijpen beter dan wie ook wat het is pijn te lijden en verstoten te worden!

3.JPG
4.JPG
5.JPG

ook het verhaal van Noorke kunt U hier lezen, al even schrijnend!

6.JPG
7.jpg
8.jpg
9.jpg
L10.JPG
L11.jpg
12.JPG
L1170156.JPG
L1170182.JPG
L1170179.JPG