Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Circus Behind the Wall trekt 800 enthousiaste Palestijnen in Ramallah

Circus Behind the Wall trekt 800 enthousiaste Palestijnen in Ramallah

RAMALLAH -- Werken als paarden maar vooral 15 harten die op dezelfde golflengte zitten en allemaal het aller allerbeste van zichzelf willen geven loont. Dat hebben we gisteren bij de eerste echte voorstelling van Circus Behind the Wall in Ramallah mogen meemaken.

palestinian circus school 1.jpg

Voor een volledig overladen Ramallah Cultural Palace, met een mix van kinderen tot grootouders, met tientallen mensen zittend op de trapjes en staand achteraan, overtreffen we opnieuw alle verwachtingen. Minstens 800 mensen daagden op voor de show, en waren wild enthousiast de hele show door en nadien. We zinderen nog een beetje na van de lof die we mochten horen na de show. En altijd opnieuw die verassende reacties van mensen.

Dit hadden we nooit verwacht. Wat een niveau? Hoe hebben jullie dat klaar gespeeld in twee jaar? Maar, dit is een echte show, dit is echt kunst, .. :) en .. Is dit niet te gewaagd voor Palestina? Maar net de gesluierde vrouwen die op ons afkomen na de voorstelling om ons te smeken om hun kinderen in te schrijven voor de wekelijkse circus lessen.

Onze show is nog sterk geevolueerd, er is nog enorm hard aan gewerkt, en geloof me, hij is nog veel beter dan wat we toonden in Belgie in Februari. Ooit komen we terug naar Belgie om de nog veel betere versie van de show op te voeren.

De mensen laaiend enthousiast en wij nog niet uitgeslapen van ons avontuur van gisteren, vliegen we er vandaag opnieuw als gekken in met 8 Deense artietsen van de Goglerskolen, een street art school die vooral focust op circus en hip hop, en we krijgen 5 van hun beste leerkrachten en drie studenten over de vloer voor drie weken.
Het plan, samen een straat voorstelling ineen boksen en vanaf 9 augustus tot 16 augustus gaan we die voorstelling opvoeren voor duizenden kinderen en volwassenen in de Golan, Jenin, Tulkarem, Qalqilya, Nablus, Ramallah, Beit Rima, Jerusalem, Bethlehenm en Hebron. 11 voorstellingen in 8 dagen een tour de force van jewelste. Maar we willen dat circus iedereen in Palestina bereikt.

We willen hen van een andere wereld laten dromen, hen tonen dat circus, cultuur, dans, plezier evenveel een deel van hen leven kan uitmaken zoals dat voor kinderen en mensen in die andere normale wereld het geval is, waar niet iedere dag het nieuws gedomineerd wordt met een zoveelste leger inval, aanslag, de dood van het zoveelste onschuldige Palestijnse kind, vrouw of man, waar elke kind niet elke dag in de loop van een geweer moet kijken aan een checkpoint waar ze zelf of hun vader of moeder vernederd wordt.

En dat tonen dat wij Palestijnen recht hebben op evenveel menselijk respect als iedereen in deze wereld. En dat we hoop in de hoofden van de mensen inblazen. Dit verhaal kan niet meer stuk. Wij gaan ervoor en danken iedereen voor hun blijvende geloof en steun!

Vele lieve groeten van de hele circus bende!

palestinian circus school 2.jpg
palestinian circus school 3.jpg

Onze nieuwe ruimte, waar we 1 jaar zullen verblijven, in afwachting van de tent !!!