Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Opinie] Kap Lappersfort weg

[Opinie] Kap Lappersfort weg

Als een dief in de nacht in de bossen van Vlaanderen

Als een dief in de nacht sloot de Brugse overheid gisterenavond het Lappersfortbos hermetisch af met de friese ruiters van de apocalyps. Het Groene Gordel Front www.ggf.be distantieert zicht van de dialoogloze geheime kamer machtspolitiek die onze bossen amputeert. Het tijdstip is eveneens een cynische bad timing. Wij hebben met een engelengeduld alles gedaan wat we konden om bezwaren in te dienen en duurzamer alternatieven te formuleren. Helaas het voorlaatste stukje bedreigd Lappersfort kan elk moment voor de bijl gaan voor een 2-vaksbaan door het Lappersfortdomein. Een ware schande om alles af te wentelen op de mindere burgers van Oostkamp en Assebroek. Dank aan het potdove stadsbestuur van Brugge, blind voor enig mededogen.

Met alles waar we in geloven kunnen we het allerlaatste lapje Lappersfortbos nog verdedigen. De bouwvergunning voor Suez-Fabricom Gti is nog niet afgeleverd/verzonden. En daarna is er nog een schorsingsrecht van 25 dagen. Onze etische oproep aan politici van goede wil blijft gelden. Toon uw hart voor de zonevreemde bossen. Aan de Vlaamse regering - vrijdag bijeen - vragen we om de duurzame grondenruil tussen de overheid en Suez-Fabricom Gti te bespreken en met een groot hart te aanvaarden als een unilaterale geste van goed bestuur. Een ganse Vlaamse bosbeweging heeft haar laatste hoop gesteld op de Ministers-leden van het Lappersfortbosbeschermcomité http://ggf.regiobrugge.be Bert Anciaux en Kathleen Van Brempt. Wij willen geloven dat Minister-President Peeters & Bosminister Crevits wel de moed hebben om van gedacht te veranderen en de jarenlange gekoesterde hoop voor de zonevreemde bossen niet met de bijlen van de arrogantie te doden. Het zou een teken van verzoening zijn in de moeder van de zonevreemde bossen. Er is ruimte zat in Brugge waar Suez-Fabricom Gti kantoren, loodsen en parkings kan bouwen. Het kan binnen de afbakening van het regionaalstedelijk gebied Brugge. Willen is kunnen. Het is niet te laat. het is nooit te laat voor een vlaams teken van vrede in het Poëziebos. Zal de politie immers ook preventief de 10.000 ha resterende zonevreemde bossen bezetten? Of komt er een keerpunt? Zie ook onze urgente vraag aan de politici & Suez-Fabricom Gti op www.ggf.be want wij willen geen cynische start van www.weekvanhetbos.be Nu hangt er al teveel droefenis tussen de bomen. De keuze is duidelijk: harteloosheid of genade?

Voor vanavond is op www.lappersfort.tk een protest-betoging (19u30 Zand Brugge )
aangekondigd. GGF zal aanwezig zijn en roept iedereen op om muziek en vrede mee te brengen. Geweldloosheid is sterker dan met bijlen zwaaiende burgemeesters. Zie ook pers over Lappersfort op de Brugse Stadsomroep.
http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25412
http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25413
http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=25415

Peter Theunynck, voorzitter Groene Gordel Front in Brugge en Ommeland (GGF) & woord-voerder Lappersfort Poets Society, 0486/737220 & Luc Vanneste, secretaris GGF & me-dewoordvoerder Hanzestadcoalitie, 050/390957 www.ggf.be http://ggf.regiobrugge.be