Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

[Fotoreportage] Lappersfortbos herbezet door tientallen Groenfront activisten!

[Fotoreportage] Lappersfortbos herbezet door tientallen Groenfront activisten!

BRUGGE -- Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag 20 september 2008 hebben tientallen milieuactivisten het door kap bedreigde deel van het Lappersfort opnieuw bezet.

IMG_1443.jpg

"De eigenaar van het bos, Fabricom, heeft sinds 2 september 2008 een kapvergunning op zak. De actievoerders die zich verzamelen onder de netwerknaam Groenfront! protesteren met deze actie niet alleen tegen de kap van het Lappersfort Bos, maar beschouwen dit bos als een symbooldossier voor de 10.000 andere hectare zonevreemde en onmiddellijk bedreigde bossen in Vlaanderen. Bovendien willen zij met deze actie het schijnheilige, politieke gedrag van Stad Brugge en de Vlaamse overheid hekelen. Ze vinden het absurd dat ook de laatste en weinige restjes bos in Vlaanderen plaats moeten ruimen voor industriezone terwijl er in Vlaanderen meer dan 30 % leegstand op afgebakende industrietereinen is en terwijl alleen in Brugge al 60 bedrijfsgebouwen leeg staan. Verder willen de activisten het hele dossier kaderen in de globale sociaal-ecologische crisis waar ook Fabricom medeplichtig aan is." aldus het Groenfront! persbericht.

IMG_1407.jpg
IMG_1408.jpg
IMG_1422.jpg
IMG_1432.jpg
IMG_1435.jpg
IMG_1458.jpg
IMG_1465.jpg
IMG_1470.jpg

sla nagels in die bomen van

sla nagels in die bomen van onder
een beetje overal
zonder koppen ;-)
zoadat je ze niet kn zien...
booby traps

smeer ze in met lijme en zand!!

die bomen kunnen daar tegen

de zagen zullen in het rond vliegen

Kreeezieee

Maat, zelf Earth First is teruggekomen van dit actiemiddel. Het KAN NIET de bedoeling zijn dat er gewonden vallen bij acties, want het label 'Terrorist' krijg je sneller opgekleeft dan dat je er vanaf geraakt. Of misschien ben je wel van Staatsveiligheid of de Federale Politie en ben je erop uit om deze mensen zichzelf te laten Criminaliseren?
Zou zeker niet de eerste keer zijn.

ja dat vind ik ook n

ja dat vind ik ook n onaanvaardbaar idee:

tzijn niet de kappers zelf hee , die mensen doen gewoon hun werk:
tzijn hun opdrachtgevers die we moeten bewustmaken.

mooie foto's!

mooie foto's!

ontbossen

België haalt nu reeds de co2 norm niet dat Europa ons oplegt. Is een grotere opp aan bos geen positief remedie om de norm te halen.
Is er geen weg langs het gerecht om het ontbossen tegen te gaan, na de lichtzinnige ontbossing van het witte kinderbos te Mechelen dat nog steeds niet vervangen is door nieuwe beplanting.
Het gerecht gaat meestal hand in hand met reuzen zoals Fabricom en hun legertje advocaten, is er geen alternatieve steun in de politiek zoals een LDD.
Het wordt inderdaad eens tijd dat deze incompetentie in de regering aangepakt wordt.
Een bescheiden mening tot verandering in deze wantoestand.