Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Een Hart voor De Keer

Een Hart voor De Keer

Op 3 en 4 oktober gaat “Een hart voor De Keer” door, een actieweekend om De Keer onder de aandacht te brengen. Vrijdag verrassen we met gekend talent: muziekoptredens met aansluitende oldiesparty. Zaterdag kan je De Keer en omgeving op verschillende manieren ontdekken: met de huifkar, pony –en paardritten, met de helikopter, je kan het zo gek niet bedenken!

poster_keer.jpg

De grote landbouwzone en open groene ruimte tussen Oelegem en Wommelgem, kortweg ‘De Keer’, dreigt omgevormd te worden tot een groot industrieterrein van ruim 200 ha. Een dergelijk groot bijkomend industrieterrein zorgt voor alle inwoners van Wommelgem /Wijnegem/Ranst/Schilde en Zandhoven voor een grote belasting van de leefomgeving. De Vlaamse regering heeft aangekondigd dat in het najaar een beslissing valt over de toekomst van De Keer. Het moment dus om van u te laten horen! Actiecomité Red de Keer en de scouts van Oelegem slaan de handen in elkaar en organiseren op 3 oktober een avond met optredens en nadien een oldies party om zoveel mogelijk mensen naar De Keer te brengen.

PROGRAMMA vrijdag

Michael Van Peel, Winnaar van de Culture Comedy Award 2007, presenteert met zijn komisch hart op vrijdag 3 oktober. My Hot Pony brengt power pop rock. Voor Red De Keer: My Hot Pony unplugged in het Ginnegemveld! De ‘Oelegem All Stars’ begon tussen een pot en pint toen een aantal muzikanten besefte dat deze vruchtbare bodem veel talent heeft voortgebracht. Ze zijn maar liefst met zijn twaalven en brengen ze covers van Laïs tot Bob Marley. Tenslotte komen The O’haras de tent powersurfabilly rocken. Het feestje gaat door met DJ's CMF Central (de Guerilla base) die alles draaien van foute trash via platte pop en goeie disco naar slechte rock [of omgekeerd?]. Extreem bizar edoch dansbaar gerief.