Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Steun aan Bolivia en Venezuela voor Amerikaanse ambassade

Steun aan Bolivia en Venezuela voor Amerikaanse ambassade

Een honderdtal bezorgde burgers kwam gisteren tussen 17 en 18 uur samen voor de Amerikaanse ambassade in Brussel om hun ongenoegen te uiten over de gewelddadige acties in Bolivia en Venezuela en de Amerikaanse inmenging.

venezuela.gif

In het departement Tarija in Bolivia viel een groep van 50 mannen van de regionale prefect (vergelijkbaar met een gouverneur) de gebouwen van het ministerie voor koolwaterstof aan en nam deze in. Dit ministerie staat in voor alles wat met aardgas en olie te maken heeft. Deze acties werden herhaald in de departementen Tarija, Beni en Pando, waar criminele bendes, geleid door zowel mandatarissen van de lokale prefecten als door leidende parlementariërs van de oppositie, gebouwen van het nationaal agrarisch hervormingsinstituut innamen, net als tolgebouwen op de snelwegen, douanegebouwen, luchthavens enzovoort.

Voor een uitgebreid verslag van wat er gaande is:
http://www.vonk.org/content/view/2232/35/

Een nieuwe aanslag gepland op 11 sept op Chavez werd eveneens verijdelt door de Venezuelaanse ordediensten.
Een Telefoongesprek tussen de militaire coupisten werd onderschept en leidde tot hun aanhouding.

ven4.gif

Nadat in Bolivia overheidsgebouwen waren ingenomen was het volgende doelwit de media die niet in handen zijn van de rechtse oppositie. De gebouwen van Radio Patria Nueva werden in brand gestoken nadat alle zendapparatuur vernietigd werd, terwijl Televisión Boliviana Canal 7 geplunderd werd. Het lokale radiostation van de gemeenschap in Tarija, Radio Alternativa, werd gedwongen uit de ether te gaan. Enkele dagen daarvoor gebeurde hetzelfde voor vier radiozenders in Cobija en Pando.

ven3.gif

Men kan zich misschien afvragen wat dit allemaal met ons te maken heeft. In België zal de onderdrukking misschien niet op een gewelddadig manier gaan maar uit zich dat in de vorm van aanvallen op de levensstandaard, vermindering van de koopkracht, verhogen van de pensioenleeftijd, verhogen van het remgeld, verhogen van de werkweek enzovoort, die niet in de laatste plaats opgelegd worden door de EU richtlijnen. Voor het te traag sluiten van vele postkantoren werd Belgie op de vingers getikt door Europa. Terwijl politici zich hier bezig houden met een non debat over BHV installeert zich een imperialistische staat die geen staat is: de EU wat een achteruitgang betekend op onze inspraakmogelijkheden en democratie. 80 % van onze wetten komen uit de EU.... Hetgeen over ons hoofd heen beslist wordt in de EU zal meer invloed op onze portemonnee hebben dan wat er in de nationale parlementen nog aan bevoegdheden over blijven...

ven2.gif

Democratische regimes worden de laatse 50 jaar systematisch omver geworpen over heel de wereld en je kan daarvoor de reportage van de BBC on line bekijken; "War on Democracy" van John Pilger. "The Economic Hitman" is een andere klokkeluider uit het internationaal financieel systeem die uitlegt hoe zelfs de strategie van financiele terreur daarbij gebruikt wordt.