Indymedia.be is niet meer.

De ploeg van Indymedia.be is verhuisd naar DeWereldMorgen.be waar we samen met anderen aan een nieuwswebsite werken. De komende weken en maanden bouwen we Indymedia.be om tot een archief van 10 jaar werk van honderden vrijwilligers.

Online protestactie: Zeg nee tegen de kap van het Lappersfortbos in Brugge

Online protestactie: Zeg nee tegen de kap van het Lappersfortbos in Brugge

NavaNadi is een nieuwe site om via enkele muisklikken een protestbrief te sturen naar de burgemeester van Brugge, Patrick Moenaert.

Dit is een online actie waarbij de webbouwers rekenen op uw hulp. Met een paar muisklikken kunt u een email sturen naar de Burgemeester van Brugge waarin u verklaart het niet eens te zijn met de huidige gang van zaken. Door zoveel mogelijk e-mails te versturen hopen zij de ogen van de burgemeester te openen en hem te laten zien dat Vlaanderen de schaarse bossen die nog overblijven, niet wilt verliezen.

Dus, laat uw stem gelden. Zeg nee tegen de kap van het Lappersfortbos in Brugge. surf naar www.navanadi.com

Elke maand wordt in Vlaanderen 18 hectare bos gekapt, dat is ongeveer 1 voetbalveld per dag. Dat kan omdat het om zonevreemde bossen gaat. Een op de vier bossen in Vlaanderen is zonevreemd. Tienduizend hectare of bijna 4 miljoen bomen zijn onmiddellijk bedreigd.

Zoals je ongetwijfeld weet is men onlangs gestart met de kap van een gedeelte (1,5 hectare) van het Lappersfort bos in Brugge. Vanaf 28 september mag nog eens 3.5 hectare gekapt worden om een industriezone in te planten. Dit is overbodig: er zijn voldoende alternatieven (grondenruil) en daarenboven heeft Brugge een grote leegstand aan bedrijfspanden (65 panden). De kapvergunning werd geleverd door Burgemeester Patrick Van Moenaert.

Wij zijn een online actie gestart waarbij we rekenen op uw hulp. Met een paar muisklikken kunt u een email sturen naar de Burgemeester van Brugge waarin u verklaart het niet eens te zijn met de huidige gang van zaken.
Door zoveel mogelijk emails te versturen hopen wij de ogen van de burgemeester te openen en hem te laten zien dat Vlaanderen de schaarse bossen die nog overblijven, niet wilt verliezen.
Laat ook uw stem horen door een protest email te sturen via www.navanadi.com